Tanrı mı İnsanı, İnsan mı Tanrı'yı Yarattı?

Silmeye kıyamadığımız ba$lıklar...
MetalieN
Üye
Üye
İletişim:

Re: Bu konu hakkında

Mesaj gönderen MetalieN »

Trimpot yazdı:Sayın site sakinleri,

Eğer bu konu üzerinde; her hangi bir kişinin dinsel görüşünü rencide edici bir mesaj görürsem konuyu kaldıracağımı bilmenizi isterim..

Şimdiden teşekkürler..

sevgiyle,

Alper g.
Site Admin
Tartışma gayet güzel gidiyor valla :).. okumadın herhal :).. ayrıca bir ricam olacak.. başlık zaten popüler, ama yine sabitlersen sevinirim.. Çok hoşuma gitti de :)..
En son MetalieN tarafından 25 Tem 2004 21:40 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Non Faccio Questo Ingrande Dentro Me

STIFFNECKEDproductions,
DistroATTACK! & MetalATTACKmagazine & MetalATTACK WebZINE
check for more:

http://stiffnecked.tr.cx
MetalieN
Üye
Üye
İletişim:

ConsuL yazdı:1-) kuranı okuyorum
2-) müslümanım islamiyetide kendime göre yaşıyorum
daha da uzatmanın lüzümü yok
tek derim ki bir bak.. bu en azından senin genel kültürünü ve düşünce gücünü artırır.. Dini kendine göre yaşacaksan da yine yaşa.. Ama peygamber gibi de dolaşma da ortalıkta :)..

STIFFNECKEDproductions,
check for more:

ConsuL
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ConsuL »

ne alaka peygamber gibi ortalıkta dolaşmak bu lafı anlıyamadım benim peygamberlik yaptığım zaten yok hem daha doğrusu sen ne demek istiyorsun :?: :?:
Kullanıcı avatarı
tufan27
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen tufan27 »

önceki yazýlanlarý okumadan önce bazý düþünceleri yazmayý düþünüyorum.

soyutlama ve ifade etme anlamýnda insanoðlunun ilk sanat eserlerinden birisi Tanrý oldu. insanoðlu kollektif olarak ve büyük bir estetik eylem olarak Tanrýyý yarat tý. Tanrýyý bütün çirkinlik ve kötülüklerden arýnmýþ olarak yarattý. Tanrýyý tüm güzellik ve iyiliklerin kaynaðý olarak yarattý. zavallý insanoðlu bir süre sonra kendi elleri ile yarattýðý tanrý karþýsýnda ezildi. tanrý, insanoðlunu ezmak için kullanýldý.
Kullanıcı avatarı
tufan27
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen tufan27 »

Ve þimdide devam edebilirim. Tartýþmanýn baþlýðý ‘tanrýmý insaný insan mý tanrýyý yarattý’ olmasý gerekirken. Allah var mýdýr, cennet neresidir, kuran da ne yazar, yada bunlar hassas þeyler tartýþmayalým daðýlýmýnda olmuþ. Öncelikle dünya var olduðundan beri insan oðlu kendine tanrýlar yaratmýþtýr. Ve þu anda çoðunlugun inandýðý tanrý Allah ise sadece 2000 yýldýr etkinliðini arttýrmýþtýr. Ýnsanoðlu ilk zamandan beri tanrýlar yaratmýþ ve bunlara tapmýþtýr. Ateþ yakmýþ ona tapmýþ, put yapmýþ ona tapmýþ,Resim çizmiþ ona tapmýþ, Suya tapmýþ, bu baðlamda demek ki insan tanrýyý yaratmýþ. (ama bu tanrýyý yaratan insan beklide baþka bir tanrý tarafýndan yaratýlmýþ olabilir illede kiþi kendini yaratana tapacak deðil ya) insan oðlu en sonunda en büyük tanrýsýný yaratmýþ. Ona en fazla deðeri vermiþ þu anda ona her þeyden daha fazla tapmýþ, insan oðlu para diye bir þey yaratmýþ ve o para onun allahý olmuþ. Banka cüzdanlarý kutsal kitabý olmuþ. Ona her þey den daha fazla tapmýþ. Ve kendi yararttýðý tanrýnýn esiri olmuþ. Eminim ki dünyada 3 büyük dine inanandan daha çok paraya tapan insanlar vardýr. Ben bir çok kiþiye para karþýlýðýnda oruç bozdurduðumu, yada Cuma namazýna gidecene yemek ýsmarladýðýmý vb bir çok þeyi bilirim. Sizce bunlar çok iyi tapan kiþiler.

Eðer ki tartýþmayý böyle devam ettireceksekde. Yeni bir baþlýk altýnda devam edebiliriz. Ne bilim ‘inanç sistemleri’ olabilir mesala. Yada ^ðerçek tanrý Allah CC midir^
Yanlýþ anlaþýlmasýn ben Allahý inkar etmedim sadece insanlar ýn tanrýlar yarattýðýný þiddetle savunuyorum ama bu demek deðil ki Allah CC de insan tarafýndan yartýldý.
MetalieN
Üye
Üye
İletişim:

tufan27 yazdı:önceki yazılanları okumadan önce bazı düşünceleri yazmayı düşünüyorum.

soyutlama ve ifade etme anlamında insanoğlunun ilk sanat eserlerinden birisi Tanrı oldu. insanoğlu kollektif olarak ve büyük bir estetik eylem olarak Tanrıyı yarat tı. Tanrıyı bütün çirkinlik ve kötülüklerden arınmış olarak yarattı. Tanrıyı tüm güzellik ve iyiliklerin kaynağı olarak yarattı. zavallı insanoğlu bir süre sonra kendi elleri ile yarattığı tanrı karşısında ezildi. tanrı, insanoğlunu ezmak için kullanıldı.
her halde bu başlıktaki en spesifik yazı bu.. ben yine cevap verip gevezeliğimi ortaya koymak istiyorum..

öncelikle inanmak bir gereksinimdir.. tıpkı sevgi gibi.. anne-babadan sevgi göemeyen bir çocuk küçükken hayvanlara, daha sonra etrafındaki insanlara kadar seviden marum bırakır kendini, katil olur ya da savcı gibi..

inanmak ta böyledir işteeğer doğru inancı kendin bulamzsan yaratmaya başlar, puta, ateşe, aya, şeytana taparsın.. tanrı en son nokta da insanlara verdiği bu iradeyi kitaplarla gerçekliğe dökmüş, işte buna, bana inanın, sizi ben yarattım demiştir.. son örneği de kur-an ı kerimdir..

BU ARADA ARTIK KENDİMİ MİSYONER GİBİ HİSSEDİYORUM :)

STIFFNECKEDproductions,
check for more:

casey
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen casey »

MetalieN yazdı: BU ARADA ARTIK KENDİMİ MİSYONER GİBİ HİSSEDİYORUM :)
ovunulcek bi durum oldugunu sanmiyorum...
MetalieN
Üye
Üye
İletişim:

casey yazdı:
MetalieN yazdı: BU ARADA ARTIK KENDİMİ MİSYONER GİBİ HİSSEDİYORUM :)
ovunulcek bi durum oldugunu sanmiyorum...
Övünmüyorum zaten.. Sadece kendimle dalga geçtim.. Hatta bu hristiyanların yaptınlarından sonra çok soğudum adamlardan.. Ama eğer kötü olsaydu, anadolu gençlik vakfı 1,000,000 kur-an ı kerim' i dağıtmazdı.. bir yerde insanlara inancımı paylaşmak, düşüncelerimi dağıtmak hoşuma gidiyor.. bu galiba burcumun (yay) da özelliklerinden biri; öğretmeyi sever.. din konularını da sever yay burcu.. sadece müslümanlık değil tüm dinleri.. satanizme kadar.. cidden.. bu yüzden her yorum a soruya kafadan dalıyorum.. dikkat ettiyseniz en çok bu başlıkta aktifim.. bu arada sadece savunmamı yaptım, olayı bana çevirmeyin lütfen..

STIFFNECKEDproductions,
check for more:

Kullanıcı avatarı
Lily
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Lily »

tufan27 yazdı:Ve şimdide devam edebilirim. Tartışmanın başlığı ‘tanrımı insanı insan mı tanrıyı yarattı’ olması gerekirken. Allah var mıdır, cennet neresidir, kuran da ne yazar, yada bunlar hassas şeyler tartışmayalım dağılımında olmuş. Öncelikle dünya var olduğundan beri insan oğlu kendine tanrılar yaratmıştır. Ve şu anda çoğunlugun inandığı tanrı Allah ise sadece 2000 yıldır etkinliğini arttırmıştır. İnsanoğlu ilk zamandan beri tanrılar yaratmış ve bunlara tapmıştır. Ateş yakmış ona tapmış, put yapmış ona tapmış,Resim çizmiş ona tapmış, Suya tapmış, bu bağlamda demek ki insan tanrıyı yaratmış. (ama bu tanrıyı yaratan insan beklide başka bir tanrı tarafından yaratılmış olabilir illede kişi kendini yaratana tapacak değil ya) insan oğlu en sonunda en büyük tanrısını yaratmış. Ona en fazla değeri vermiş şu anda ona her şeyden daha fazla tapmış, insan oğlu para diye bir şey yaratmış ve o para onun allahı olmuş. Banka cüzdanları kutsal kitabı olmuş. Ona her şey den daha fazla tapmış. Ve kendi yararttığı tanrının esiri olmuş. Eminim ki dünyada 3 büyük dine inanandan daha çok paraya tapan insanlar vardır. Ben bir çok kişiye para karşılığında oruç bozdurduğumu, yada Cuma namazına gidecene yemek ısmarladığımı vb bir çok şeyi bilirim. Sizce bunlar çok iyi tapan kişiler.

Eğer ki tartışmayı böyle devam ettireceksekde. Yeni bir başlık altında devam edebiliriz. Ne bilim ‘inanç sistemleri’ olabilir mesala. Yada ^ğerçek tanrı Allah CC midir^
Yanlış anlaşılmasın ben Allahı inkar etmedim sadece insanlar ın tanrılar yarattığını şiddetle savunuyorum ama bu demek değil ki Allah CC de insan tarafından yartıldı.
Bkz.kesinlikle katılmak...burada şimdiye kadar okuduğum en güzel yazı...
and we all went to heaven in a little row boat
COMA1925
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen COMA1925 »

Önceki gün 22 yaşında bir arkadaşım trafik kazası sonucu vefat etti.Dün cenazesindeydim...Hani soruyorum o adaletli kudretli tanrı nerede diye??
90 yaşında insanlar yaşarken 22 yaşında insanlar neden ölüyor?Hani adalet??Hani kader kısmet??Böyle durumlarda o mükemmel kusursuz yaratanı savunmak mümkün mü??Amacım kesinlikle duygu sömürüsü yapmak değil ama kardeşimizin bir başka forumda attığı son msj ve resmi:

Resim

biz de onu çok özleyecez.
Alayına isyan !..
Kullanıcı avatarı
Lily
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Lily »

başın sağolsun abi,ne diyim... :( işte böyle şeyler olunca insanın Tanrı'ya inanası gelmio...haklısın.
_SeLmA_
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen _SeLmA_ »

Bu başlık ne ya siz iyi misiniz????
_SeLmA_
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen _SeLmA_ »

SamotH yazdı:Evet Tanrı'yı yaratan yüce insanlar... bana da o marifetli bir yerlerinizle bi ferrari yaratsanıza bakalım nası bi araba çıkacak ortaya??

HELAL OLSUN SANA...

+10000
_SeLmA_
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen _SeLmA_ »

HATTA endless point!!!
grungy
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen grungy »

cok komiksiniz arkadaslar... inanmanin zarari yok ama inanmamanin var... goruruz var mi? yok mu? ben de sizin gibi dusunuyordum ama sonucta allah veya tanri yuce bir varlik var... dindar olmasam da inaniyorum. eger sizler onun mucizelerini hala goremediyseniz... tanrinin yarattigi bu guzel dunyayi igrenc bi yere ceviren sadece insanlar ve onlarin yarattigi sistemler...
grungy
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen grungy »

coma arkadasinin olumunden tanri sorumlu degil... bunu idrak edemiyor musun? ayrica 3 din var evet... farklilik guzeldir. obur turlu herkesin rock, metal dinlemesine veya herkesin ayni takimi tutmasina benzer.
COMA1925
Üye
Üye
İletişim:

Hani kader kısmet alalhtandı?
Hani herşeye o karar verirdi?
İyi şeyler olunca bak allahın işine ,allah yaptı deniyor da kötü olaylar neden onun işi olmuyor?.
Ben zaten bu olayın tanrının isteğiyle olmadığını düşünüyorum.Zaten şu halde tanrının olmadığını da düşünüyorum.Ama eğer varsa,bu da onun işiyse bu tanrı benim tanrım olamaz.Buyrun ona tapmaya devam edin.Benim işim olmaz.
Alayına isyan !..
_SeLmA_
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen _SeLmA_ »

asıl kötü şeyler olduğu zaman Allah'a sığınılıyor... yalnız bir insan olduğunu düşün başından her türlü kötülük geçmiş dayanacak ne buluyorsun içki mi... nereye kadar!? manevi destek, her zaman yanında olduğunu bildiğin hissettiğin varlık...
grungy
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen grungy »

iyi seyler de kotu seyler de bireyin kendisiyle veya cevresiyle ilgilidir bence de. bana kalirsa tanri yaratti ve izliyor. ben de tapmiyorum ama inaniyorum. onemli olan iyi bi insan olmak... gerisi bos. cevrendeki canlilara, dogaya sagi duymak ve yardima ihtiyaci olanlara yardim etmek en onemlisi... yoksa tanri var mi? onu kim yaratti? hayatin anlami nedir? hepsi bos ve cozumsuz...
_SeLmA_
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen _SeLmA_ »

Bir söz vardı kimin sözü olduğunu hatırlamıyorum şuan...
" Ölmekten değil; öldükten sonra cennet ve cehennemin olmayacağından korkuyorum." bunu söyleyende şüphede olan biri yani inancı zayıf olan...
grungy
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen grungy »

ben de o sozu soyleyen kisiye katiliyorum...
COMA1925
Üye
Üye
İletişim:

her neyse.
Alayına isyan !..
COMA1925
Üye
Üye
İletişim:

Lily yazdı:başın sağolsun abi,ne diyim... :( .
Sağolasın.

taziyeleriniz için
http://www.sanalreis.8k.com
sitesinde ziyaretçi defterine yazabilirsiniz.
En azından başkaları da okumuş olur.
Alayına isyan !..
casey
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen casey »

Kullanıcı avatarı
Lily
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Lily »

_SeLmA_ yazdı:Bu başlık ne ya siz iyi misiniz????
merak etme çok iyiyiz ve hatta hiç bu kadar ii olamıştık.Sen kendini ii hissetmiosan,hiç dahil etme kendini bu başlığın altına... :!:
Kilitli