benim kastettiim yaratma içgüdüsel olan diil casey hanımcım...mesela bi sanat eseri yaratma.Sadece kendinden çıkma bişey yaratma,fikir yaratma...şimdi o fikri allah mı yaratıo arkadaşlar yani lütfen...ya da siz bi resim yaptığınızda onu da allah mı yapmış oluo mesela..casey yazdı:tek yaratma yetkısıne sahıp olan canlı ınsan mıdır![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
lily hanım sızı akla ve mantıga davet edıyorum... ınsan zekasıyla yaratandır. arı bocek vs dıgerlerıyse ıcguduseldır... ama tek yaratabılen canlı asla ve asla ınsan degıldır
Tanrı mı İnsanı, İnsan mı Tanrı'yı Yarattı?
and we all went to heaven in a little row boat
- The Invisible
- Müdavim Üye

- The Invisible
- Müdavim Üye

Evrim teorisi bütün canlılıın tesadüften ibaret olduunu savunuo ve
bu düşünceyi desteklicek hiçbi kanıt sunmuo.Darwin bile zamanında 'Teorinin zorlukları' die kitap yazmış ve bu zorlukların bilimin gelişmesiyle çözüleceine inanmış..fakat teori destekleneceine çürütülmüştür.Yani canlı bi varlıın cansız maddelerden oluşması bana şaçma gelioki bu düşünceyi destekleyen tek bir kanıt bile yok.
bu düşünceyi desteklicek hiçbi kanıt sunmuo.Darwin bile zamanında 'Teorinin zorlukları' die kitap yazmış ve bu zorlukların bilimin gelişmesiyle çözüleceine inanmış..fakat teori destekleneceine çürütülmüştür.Yani canlı bi varlıın cansız maddelerden oluşması bana şaçma gelioki bu düşünceyi destekleyen tek bir kanıt bile yok.
- The Invisible
- Müdavim Üye

ateistlerinde dincilerinde belasını vereyimThe Invisible yazdı:Ya zaten teoriyi destekliyen hiçbi kanıt yokken hala savunulması Allah ı inkar eden materyalist felsefeyi yaşatabilmek.
Boşlukta kemiklerin kanattığı karanlık; Sürekli geceye bölünen saatlerin asıldığı yer. Kıyı boyunca çalınan sabah:Esrik tin.Sehpada unuttum başımı, us yitik..
adaptasyon dıye bır sey var... bolge kosulları vs... 5 mılyardan fazla gecmısı olan bır dunya sozkonusu.... heralde... ilk yaratılan (!) ınsan bızlerden farklıydı.. ve fosılerı ıncelendgınde aşıkarolan bır sey vardı oda... gıtgıde gunumuz ınsanına benzedıgı.. su an da bıle 2 tur ınsan var. bunlardann bırı daha alt basamakta kalmış durumda....
ne kadar düşünsemde olayın içinden çıkamıyorum.1-2 sene ateizmle ilgilendim.yetersiz geliyo materyalist felsefe.ama müslüman olcaksan bile il önce ateist olacaksın(ben ikiside değilim o ayrı) 
Boşlukta kemiklerin kanattığı karanlık; Sürekli geceye bölünen saatlerin asıldığı yer. Kıyı boyunca çalınan sabah:Esrik tin.Sehpada unuttum başımı, us yitik..
ahahahahajonnathan yazdı:ee maymun nası indi yeryuzune? kendi kel kıcından dogmadı ya
and we all went to heaven in a little row boat
Neye inanırsak inanalım sonumuz aynı değil ! Sorun da burada zaten !
Söylenecek bir çok şey söylendiği için papağan gibi aynı konuları tekrarlamak istemiyorum. Belkide son söyleyeceğim şeyleri söyleyeyim bu konuda. Ben eskiden inanmayan bir adamdım ! İşte bazı eski arkadaşlar öyle diyorlar bana sen döndün filan ! (Döndüm ben.. Dönmüş resimler var bir ara onlarıda gösteririm) Neyse.
Eskiden düşünürdüm ki din insanın elinde bir bastondur. Seni ayakta tutan bir baston ve sağlam (kaya gibi) (bunu üst insan da diyebilirdim. Felsefenin ucu nereye vardığını bilenler bilir) insanın buna ihtiyacı yoktur ! İnanan insanlar da bunun için inanırlar ! Güçsüz olduklarından, zayıf olduklarından, bir bastona ihtiyaç duyduklarından. Ama şimdi görüyorum ki olay hiçte öyle değilmiş ! İnancın insanın zayıflığı ile hiç alakası yokmuş. Öyleki din nefsin (egonun) sağlamlığına dayanırmış ! Dinmiş bizi güçlü yapmaya çalışan ! İnsan nefsine hakim olabiğince güçlüdür. İşte dinde bunu sağlıyor.
Bir huzur vermiyor mu ? Elbette ki veriyor. Ama bu huzur bu dünya için değil, öteki dünya için.
Söylenecek bir çok şey söylendiği için papağan gibi aynı konuları tekrarlamak istemiyorum. Belkide son söyleyeceğim şeyleri söyleyeyim bu konuda. Ben eskiden inanmayan bir adamdım ! İşte bazı eski arkadaşlar öyle diyorlar bana sen döndün filan ! (Döndüm ben.. Dönmüş resimler var bir ara onlarıda gösteririm) Neyse.
Eskiden düşünürdüm ki din insanın elinde bir bastondur. Seni ayakta tutan bir baston ve sağlam (kaya gibi) (bunu üst insan da diyebilirdim. Felsefenin ucu nereye vardığını bilenler bilir) insanın buna ihtiyacı yoktur ! İnanan insanlar da bunun için inanırlar ! Güçsüz olduklarından, zayıf olduklarından, bir bastona ihtiyaç duyduklarından. Ama şimdi görüyorum ki olay hiçte öyle değilmiş ! İnancın insanın zayıflığı ile hiç alakası yokmuş. Öyleki din nefsin (egonun) sağlamlığına dayanırmış ! Dinmiş bizi güçlü yapmaya çalışan ! İnsan nefsine hakim olabiğince güçlüdür. İşte dinde bunu sağlıyor.
Bir huzur vermiyor mu ? Elbette ki veriyor. Ama bu huzur bu dünya için değil, öteki dünya için.
Kim,O Kim Deme...Benim,Ben...Öyle Bir Ben ki, Baştan Sona Sen...!

- willow_rosenberg
- Üye

- thomas_HooD
- Üye

- İletişim:
bugun icin bunu anlamakta hala gucluk cekenler var ki bide bunu dinlerin cıktıgı gun dene...zaten dogru bir insan neye inanırsa inansın islamiyetin ana hatlarını gerceklestiriyodurcasey yazdı:İnsan nefsine hakim olabiğince güçlüdür. İşte dinde bunu sağlıyor....
ıste bende buna katılmıyrum. herkes kendısınden sorumludur zaten ve bunun ıcın bır dın olması fılan gerekmez.
sleeping with the earth my dying bride
anlamadım hiç, ne demek bu?Karga yazdı:Ben gerekir demedim ki ! Sadece din bunu da sağlıyor dedim. Yani beklentilerimin ve düşüncelerimin dışında çıktı !
bır de az önce demiştin ki: "İnancın insanın zayıflığı ile hiç alakası yokmuş. Öyleki din nefsin (egonun) sağlamlığına dayanırmış ! Dinmiş bizi güçlü yapmaya çalışan ! İnsan nefsine hakim olabiğince güçlüdür. İşte dinde bunu sağlıyor. " bununla karsılastırınca tezatlık olmuyor mu ya da ben mi anlamıyorum? sonucta nefse hakım olacak olan ınsanın kendı aklıdır yıne. dınin dayatmasıyla olması da, ancak saglam olamayan nefısler ya da -kendı kendıne- kendı ıyılıgı ıcın bunu dusunemeyen akıllara göredir. ıste dın sadece o kısıler ıcın bır ıhtıyactır. gerısı ıcınse yalnızca bır fazlalık gereksız bır kıstastır.