Blues kökenli iki İngiliz grubu John Evan Band ve McGregor's Engine'in birleşmesinden oluşan Tull 1968 yılında kuruldu.
Halen kariyerinde ilerlemekte olan Jethro Tull şimdiye dek 30 albüm çıkarmış ve Londra'nın meşhur Marquee klübündeki ilk performanslarından bu yana 60 milyon albüm satmıştır.
Tull, 30 yılda 40 ülkede 2500'den fazla konser verdikten sonra şimdi de dünya çapındaki eski ve yeni hayran kitlesine her yıl 100 konser vererek yoluna devam etmektedir.
Daha çok flütü rock müziğine tanıtan adam olarak bilinen Ian Anderson, popüler ve rock türünde flüt çalan en muhteşem örnektir. Şu ana kadar tahtına göz dikmiş adayların hiçbirisi onu geçememiştir. Ian, çoğu Tull repertuarının ayrılmaz parçası olan akustik dokuları sağlayan etnik flütle beraber akustik gitar ve mandolin çalıyor.
dinlemenizi şiddetle tavsiye ederim..
jethro tull parçalarını dilerseniz, internetten indirebilirsiniz
daha fazla bilgi için;
http://www.batug.com/prog.htm
Jethro Tull
- whatsername
- Müdavim Üye

Jethro Tull
Lasciate mi cantare
Aşağı yukarı 14 yaşından beri dinlerim. 70 progressive ve senfonik tarzlarına yakınken etnik ve folk öğelere de göz kırpar evet. Merak eden Ankara'lı arkadaşlara duyurulur Bilkent Odeonda önümüzdeki 22 haziran tarihinde Ian Anderson ve Bilkent Gençlik Senfoni orkestrası konser verecek. Ben şahsen bi Bilkent Gençlik senfoni orkestrası elemanı olarak bu konserde görev alamadım ve çok üzülüorum. Neyse dinlemek suretiyle avunacağımı umut ediorum. Naapalım Şef sadece 2 adet violonsel istemiş 
Everything under the sun is in tune, but the sun is eclipsed by the moon.
- andytimmons
- Üye

bence bu tür grupların az reyting alması cidden ne kadar yetersiz olduğumuzun bi kanıtı bence...nirvanalarla uyutuldu insanlarımız bir dönem simdi de pek farklı sayılmaz ama bence..gerek jethro tull..ne biliyim creedence clearwater revival gibi grupları da dinleseydik..belki bazı seylerin ayrımını daha rahat yapabilirdik..gelişkin insanlar olabilmek adına..ben böle düşünüorum..flütlerine hastayım bu arada ehe neyse yorum yapacak arkadaşları bekliyoruz