Tanrı mı İnsanı, İnsan mı Tanrı'yı Yarattı?
- willow_rosenberg
- Üye

willow_rosenberg yazdı:annem bu başlığı görse çok kızar herhalde.
annem bana bir defa "sen eskiden namaz kılardın ve derslerinde başarılıydın şimdi kılmıyorsun ve durum ortada dedi"... bende dayanamadım "avrupada hiçbir insan namaz kılmıyor ama gayet başarılılar" dedim ve pişman oldum çünkü 50 yaşına gelmiş bir insanın dünyasını yıkmaya çalışmaktı... inandığım şeyler ne kadar doğru olursa olsun yapamayacağım birşey di...
ve inanmadığımı söylememe kararı aldım...
Usluyum İşte Uslu... 
hertürlü inanca saygım var.. ama bana saygı duyulduğu sürece tabi.. bana kalkıp da kafir demeye çalışan olduğunda allah kitap basıyom küfürü.. ama onun haricinde kimseyi inancından dolayı eleştirmem.. kimsenin inancını yok etmek istemem.. sorulursa kendi düşüncelerimi söylerim.. ama dediğim gibi.. kimse de benim düşüncelerimi çürütmeye çalışmadığı sürece.. yoksa bu konu üzerine çok kafa yormuş ve çok dini-bilimsel kitap okumuş bi adam olarak insanların inançlarını değiştiremesem bile, istersem çelişkiye sokabilirim.. ama bana bulaşmadıktan sonra, kimseye bulaşmıyom 
abi aslýnda bence bu da bi sorun. hemen her yerde her ortamda söylemelisin bunu baþkalarýnýn inancýna saygýlý ol ama onlarýn içine süpheyide düþür. çünkü senin gibiler çok az. sen doðru yolu buldun diye tek baþýna gitme ordan. bizleride çek yanýna. dindar olanlarýn dinlerini yaymak için yaptýðý cabanýn onda birini senin gibilerde harcamalý.nECRo yazdı: kimsenin inancýný yok etmek istemem.. sorulursa kendi düþüncelerimi söylerim.
ben tanrýya inanýrým ama dinsizimdir. bence din sömürüdür. marx diyoki din afyondur. ben her ortamda bunu böyle söylerim. çok defa dayak yedim ama karþýdakinin içine kurdu sokmam lazým. ben kendimden yola çýkarak dinin yanlýþ bir inanç sistemi olduðuna karar verdim ama tanrý konusunda hala kesin yargýlara varamadým. ama burda bir sorun var tartýþma ortamý çok da fikirsel düzeyde geçmiyo. fikir tartýþmalarý yok ortalýkda. zaten tek bir savunma var karþýda doða ya bak çiceðe bak, evrene bak, ota bak boka bak. ben þu anda ortada kalmýþ bir kiþiym vede bana burda tanrýný olmadýðýný mantýklý bir þekilde açýklýyaan sensin. diðer tarfda da bak bak cýlar var. bilim yok ortamda
bende iþin içine biraz daha seviyesizlik katacam ve tartýþmanýn en son noktasý ný ben önceden yazacam. gören varsa söylesin
+999999......tufan27 yazdı:abi aslında bence bu da bi sorun. hemen her yerde her ortamda söylemelisin bunu başkalarının inancına saygılı ol ama onların içine süpheyide düşür. çünkü senin gibiler çok az. sen doğru yolu buldun diye tek başına gitme ordan. bizleride çek yanına. dindar olanların dinlerini yaymak için yaptığı cabanın onda birini senin gibilerde harcamalı.nECRo yazdı: kimsenin inancını yok etmek istemem.. sorulursa kendi düşüncelerimi söylerim.
ben tanrıya inanırım ama dinsizimdir. bence din sömürüdür. marx diyoki din afyondur. ben her ortamda bunu böyle söylerim. çok defa dayak yedim ama karşıdakinin içine kurdu sokmam lazım. ben kendimden yola çıkarak dinin yanlış bir inanç sistemi olduğuna karar verdim ama tanrı konusunda hala kesin yargılara varamadım. ama burda bir sorun var tartışma ortamı çok da fikirsel düzeyde geçmiyo. fikir tartışmaları yok ortalıkda. zaten tek bir savunma var karşıda doğa ya bak çiceğe bak, evrene bak, ota bak boka bak. ben şu anda ortada kalmış bir kişiym vede bana burda tanrını olmadığını mantıklı bir şekilde açıklıyaan sensin. diğer tarfda da bak bak cılar var. bilim yok ortamda
bende işin içine biraz daha seviyesizlik katacam ve tartışmanın en son noktası nı ben önceden yazacam. gören varsa söylesin
Usluyum İşte Uslu... 
beni ne cehennemle korkutabilir nede cennetle heveslendirebilirsin...(3-15 yaş arası çocukları korkutmak için anneler böyle söyler)SamotH yazdı:Allah hiçbir kuluyla oynamaz!!! Cennet vaadettiyse,günü geldiğinde de sadece HAKEDENLERE verecektir...Senle oynaması olarak algıladığın şey,hayattaki yenemediğin zorluklar karşısında düştüğün aciz durumdur...
TANRIMI İNSANI YARATTI, İNSANMI TANRIYI? bu sorunun cevabı ne olursa olsun gerçekten kaç kişi soruyor kendine? çünkü alacağınız her iki cevapta mutlu etmiyor sizi... diyelimki VAR kaçınız gerçekten tanrının tüm buyruklarına %100 uyarak yaşayacak!!! diyelimki YOK kaçınız o boşluğu ve yalnızlığı kaldırabilecek!!! en iyisi bu soruyu hiç sormamak ve beynimizin tozlu bir köşesine fırlatmak değilmi... inansam ne kaybederimki ben iççeksem içerim, sıçcaksam sıçarım sonrada cehennemde biraz yatıp ordan cennete ne ZEKİCE!!! kandırmayın kendinizi eğer varsa hepberaber yanacağız
Usluyum İşte Uslu... 
+98978988979874564987897........drhacker yazdı:beni ne cehennemle korkutabilir nede cennetle heveslendirebilirsin...(3-15 yaş arası çocukları korkutmak için anneler böyle söyler)SamotH yazdı:Allah hiçbir kuluyla oynamaz!!! Cennet vaadettiyse,günü geldiğinde de sadece HAKEDENLERE verecektir...Senle oynaması olarak algıladığın şey,hayattaki yenemediğin zorluklar karşısında düştüğün aciz durumdur...
TANRIMI İNSANI YARATTI, İNSANMI TANRIYI? bu sorunun cevabı ne olursa olsun gerçekten kaç kişi soruyor kendine? çünkü alacağınız her iki cevapta mutlu etmiyor sizi... diyelimki VAR kaçınız gerçekten tanrının tüm buyruklarına %100 uyarak yaşayacak!!! diyelimki YOK kaçınız o boşluğu ve yalnızlığı kaldırabilecek!!! en iyisi bu soruyu hiç sormamak ve beynimizin tozlu bir köşesine fırlatmak değilmi... inansam ne kaybederimki ben iççeksem içerim, sıçcaksam sıçarım sonrada cehennemde biraz yatıp ordan cennete ne ZEKİCE!!! kandırmayın kendinizi eğer varsa hepberaber yanacağız
+ sayılamayacak kadar 9...drhacker yazdı:beni ne cehennemle korkutabilir nede cennetle heveslendirebilirsin...(3-15 yaş arası çocukları korkutmak için anneler böyle söyler)SamotH yazdı:Allah hiçbir kuluyla oynamaz!!! Cennet vaadettiyse,günü geldiğinde de sadece HAKEDENLERE verecektir...Senle oynaması olarak algıladığın şey,hayattaki yenemediğin zorluklar karşısında düştüğün aciz durumdur...
and we all went to heaven in a little row boat
yo hayır bence muslumanlık sacma degil,en azından konulan kuralların mantıgı basit,dusununce bulunabiliyo,ha ama dersinki orda yazılanı direk yapıyomusun,hayır...ben kurala bakıp mantıgını cıkartıp bu mantıga ters gitmicek sekilde yasarım...nECRo yazdı:saçma.. evet haklısın.. din çok saçma bence de...
sleeping with the earth my dying bride