Tanrı mı İnsanı, İnsan mı Tanrı'yı Yarattı?

Silmeye kıyamadığımız ba$lıklar...
SamotH
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SamotH »

drhacker yazdı:
SamotH yazdı:KAPA ÇENENİ!!! Bir daha da böyle insan inançlarını sorgulayan mantık kuramlarının yanından bile geçemeyen başlıklar açılmasın!!!Herkesin inancı kendinedir
insanların birşeyler sorgulamasına böyle cevap verilmediği sürece...

herkesin inancı kendinedir ve bu yüzden belkide geçen sene eskişehirde oruç tutmadığı için biri öldürüldü...
herkesin inancı kendinedir ve bu yüzden belkide hadiste çocuğun 7 yaşını geçtiği halde namaz kılmıyorsa döv diyor...
herkesin inancı kendinedir ve bu yüzden belkide sorguluyorlar diye nice aydınlarımız katledildi...
moruq ben o yazı için kaç kere özür diledim biliyo musun ??
ben bir hıyarım,her deliğe uyarım.
drhacker
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen drhacker »

SamotH yazdı:
drhacker yazdı:
SamotH yazdı:KAPA ÇENENİ!!! Bir daha da böyle insan inançlarını sorgulayan mantık kuramlarının yanından bile geçemeyen başlıklar açılmasın!!!Herkesin inancı kendinedir
insanların birşeyler sorgulamasına böyle cevap verilmediği sürece...

herkesin inancı kendinedir ve bu yüzden belkide geçen sene eskişehirde oruç tutmadığı için biri öldürüldü...
herkesin inancı kendinedir ve bu yüzden belkide hadiste çocuğun 7 yaşını geçtiği halde namaz kılmıyorsa döv diyor...
herkesin inancı kendinedir ve bu yüzden belkide sorguluyorlar diye nice aydınlarımız katledildi...
moruq ben o yazı için kaç kere özür diledim biliyo musun ??
ya benim söylediklerim sana değil zaten dostum :)
ama sen öz müslüman demek nedir bilmiyorsun bence...
yada bir müslüman nasıl yaşamalı?
eğer rehberin kuransa kuranda ki ayetlerden orda kadınlar hakkında yazılanlardan bahsedelim...
Usluyum İşte Uslu... :)
SamotH
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SamotH »

merak etme hepsini en ince ayrıntısına kadar biliyorum ve sizden daha çok günaha sahibim...çünkü bilip de uygulamamak,bilmeyip de uygulamamaktan çok daha kötü...
drhacker
Üye
Üye
İletişim:

SamotH yazdı:merak etme hepsini en ince ayrıntısına kadar biliyorum ve sizden daha çok günaha sahibim...çünkü bilip de uygulamamak,bilmeyip de uygulamamaktan çok daha kötü...
estağfirullah ne demek o?
ben şahsen şu başlığa yazdım yazılarla -7.kattan güzel manzaralı bir yer garantiledim :D :D :D
COMA1925
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen COMA1925 »

SamotH yazdı:şüphe iyidir...ama ölçüsü aşmadıkça...çünkü sorgulayan insan,daima mantıklı çözümlr bulmaya daha yakındır...Devam et derim,bir gün sen de umarım mutlu olacağın yolu bulursun...
ölçü nedir peki..
bence bu işin ölçüsü yok..
isteyen istediği yere kadar sorgular cevap arar tartışır.başkasının inancına müdahale etmediği sürece.
Alayına isyan !..
MayheM
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen MayheM »

Ölünce göreceğiz Kimin neyi yarattığını bu yüzden boşu boşuna parmaklarınızı yormayın neye ve kime inanmak istiyorsanız inanın :)
OWLSCOUT.COM ( MayheM ) Out of Control
grungy
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen grungy »

ben sana inaniyorum abi... senin o yuce kanatlarina 8)
Kullanıcı avatarı
nECRo
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nECRo »

boşverin beaa... var ya da yok... hayatınızda ne değişicek?? ben şu an allahın varolduğunu öğrensem, yani bana ispatlasalar allahın var olduğunu, hayatım zırnık kadar değişmez.. yoksa da değişmez... umrumda değil açıkçası...
jonnathan
Moderatör
Moderatör
İletişim:

Mesaj gönderen jonnathan »

inanc ozgurlugu forever!! :)
sleeping with the earth my dying bride
Kullanıcı avatarı
nECRo
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nECRo »

jonnathan yazdı:inanc ozgurlugu forever!! :)
tarzanca forever :P
drhacker
Üye
Üye
İletişim:

bu başlık niye açıldı o zaman herkes hayatından memnunsa öyle devam etsin... ben memnun değilim ve şüphelerim var ne kadar kesin gibi konuşsamda... bu başlığa daha yazı yazmayacağım... sıkıldım gerçekten hep böyle oluyor bu tarz sert konularda bir adım bile atamadan insanlar belkide bilinçaltlarından gelen korkuyla "aman be neyse ne biz işimize bakalım" diyorlar peki öyle olsun... işimize bakalım...
Kullanıcı avatarı
Lily
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Lily »

bu başlık senin gibi şüphesi olan ve tatrışmaya açık olan insanlar için açıldı.Sen yazmazsan ben yazmazsan kim kurtarır bu dünyayı??? :)
and we all went to heaven in a little row boat
drhacker
Üye
Üye
İletişim:

Lily yazdı:bu başlık senin gibi şüphesi olan ve tatrışmaya açık olan insanlar için açıldı.Sen yazmazsan ben yazmazsan kim kurtarır bu dünyayı??? :)
ne bileyim bi anda doldum işte... gece yattığımda düşündüğüm şeyler bunlar ve herkesin böyle olduğunu düşünmek hata sanırım... ben buraya yazmasamda şu sıralar durmadan kafa yorduğum mevzular...

kendimi kurtarsam yeter....
Kullanıcı avatarı
Lily
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Lily »

ya iredelios bazı şeyleri ama bi yere kadar.Bence yaş kemale erdiinde (ne zmn erer onu bilmem) bazı şeyler duruluyodur.Bu bile durulur.Kurtulursun..
drhacker
Üye
Üye
İletişim:

eywallah da kemale eren yaş değilde kişiliğimizdir bence...
kurtulmak istediğim birşeymi bilmiyorum bu konuyu düşünmek, aldığım her nefesi değerli kılmak adına bazen bu konuların üstüne düşünmemiz gerektiğine inanıyorum... yoksa tabiki hepimiz günahkarız filan ama birileri bizi din adına kekliyor ve kandırıyorsa ve BİZİM GİBİler buna tepkisiz kalıyorsa bence büyük bir hata yapıyoruz demektir...
sonrada tayyip iktidar oldu diye tepki koyuyoruz... hakkımız olmadan...
neyse ben yüzümü yıkayayım da kendime geleyim...
Kullanıcı avatarı
nECRo
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nECRo »

sorgulamaktan vazgeçen adam ya sorgusuz sualsiz inanır, ya da sorgusuz sualsiz reddeder.. ikisi de saçmalıktan öte değildir..
MayheM
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen MayheM »

Hayat saçmalıktan ibaret değilmi zaten, hepimiz bir tiyatro sahnesinin birer kuklasıyız işte... Ben bu oyundan çıkarım kimseye hiç bir şeye inancım yok...
OWLSCOUT.COM ( MayheM ) Out of Control
Kullanıcı avatarı
nECRo
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nECRo »

MayheM yazdı:Hayat saçmalıktan ibaret değilmi zaten, hepimiz bir tiyatro sahnesinin birer kuklasıyız işte... Ben bu oyundan çıkarım kimseye hiç bir şeye inancım yok...

en güzeli..
Kullanıcı avatarı
lamskywalker
Üye
Üye

Mesaj gönderen lamskywalker »

aslında ben bu konuyu sorgulamayı yıllar önce bıraktım.-15 yaşımda-ve tabi ki insanın tanrıyı yarattığını düşünüyorum.bu yıldırım çarptığında gökyüzüne tapan,sel de suya, yangında ateşe, yani kontrol altına alamadığı ve çözümünü bulamadığı herşeye tapan insan oğlunun son icadıdır tanrı. ve osbourne dan bişeyle bitiriyorum "what if god one of us"
Kullanıcı avatarı
Lily
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Lily »

Osbourne dan bitirmeseydin be yaw,güzel gidiodun... :P neyse...aslnda bi noktada da bunu sorgulamak saçma.Varsa var yoksa yok kardeşim.Öğreniriz geberince..ama bizi de hayvanlardan ayıran bana göre iki özelliğimizden biri:sorgulamak...
Kullanıcı avatarı
nECRo
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nECRo »

Lily yazdı:Osbourne dan bitirmeseydin be yaw,güzel gidiodun... :P neyse...aslnda bi noktada da bunu sorgulamak saçma.Varsa var yoksa yok kardeşim.Öğreniriz geberince..ama bizi de hayvanlardan ayıran bana göre iki özelliğimizden biri:sorgulamak...
diğeri nedir?
sessizdi
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen sessizdi »

sorgulamamak!
ı'm not 35.. ı'm only 35 1/2
Kullanıcı avatarı
nECRo
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nECRo »

sessizdi yazdı:sorgulamamak!

hmmmm... 8O 8O 8O
SamotH
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SamotH »

ben bir söz söyleyeceğim:İnsan inandığı gibi yaşamazsa,zamanla yaşadığı gibi inanmaya başlar...
Kullanıcı avatarı
nECRo
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nECRo »

SamotH yazdı:ben bir söz söyleyeceğim:İnsan inandığı gibi yaşamazsa,zamanla yaşadığı gibi inanmaya başlar...
dooru baba.. güzel bi söz.. hatta +999...
Kilitli