bence bu konuyu bu kadar tartışmak biraz saçma çünkü münazara konusu olacak nicel bişi deil bu yani kesin bi oluru yok yani olmalı ya da olmamalı denilmemeli herkesin bi tercihi vardır buna saygı duyulmalıdır mesela ben yapmam sırf yapmam gerek diye düşünemem ya da ne biliyim ben istemezsem gider başka kızlarla takılır ya da benden ayrılır bu yüzden ben bu çocukla birlikte olmalıyım diye bişi olmaz insanın isteğine bağlıdır zorla olmaz ya da tam tersi babam kızar yok yapmamam gereken bişiy bu yüzden yapmamalıyım diye de düşünülmez o yüzden kim ne düşünüyosa kendince haklıdır.kimse yanlış düşünüyosun diyemez bence yanlış bence doğru katılıyorum katılmıyorum diye uzatmanın bi manası yok.
_AnGeLiCa_ yazdı:cinsellik utanılacak yada birilerine saklanacak birşey değildir ki... kaldı ki ewliliğe birşeyler bırakmak adına yaşanmıyorsa dahada yanlış çünkü insanlar arasında ten uyumu denen birşeyde var... ewlendikten sonra mutsuz bir cinsel yaşam ewliliğin yıkılmasına bile sebep olabilir... ayrıja cok net bir yorum olarak algılamayın ama ben sevgilisi ile beraber olmayan bir erkeğin cinsel anlamda sewgilisini aldattığını düşünürüm...
bende bi erkeğim ama kız arkadaşımla bişiler yaşamıyorum fakat onu incitmemek için ileriyi düşünüyorum onu aldatmıyorumda
ben zaten tümden bi genlleme yapmadım ki... sadece kişisel yorumumdu.. inanmam dedim... ayrıja gerçektende bunu abartıp tartışmaya girmek istemiyorum.. çünkü cinsellik konusu kişinin özelidir.. ve tercihlerini eleştirmeye hakkım yoktur... ben sadece kendi düşüncemi paylaştım...
öl ve ruhun kanalizasyon kokulu çürüklerden arınsın
_AnGeLiCa_ yazdı:cinsellik utanılacak yada birilerine saklanacak birşey değildir ki... kaldı ki ewliliğe birşeyler bırakmak adına yaşanmıyorsa dahada yanlış çünkü insanlar arasında ten uyumu denen birşeyde var... ewlendikten sonra mutsuz bir cinsel yaşam ewliliğin yıkılmasına bile sebep olabilir... ayrıja cok net bir yorum olarak algılamayın ama ben sevgilisi ile beraber olmayan bir erkeğin cinsel anlamda sewgilisini aldattığını düşünürüm...
bende bi erkeğim ama kız arkadaşımla bişiler yaşamıyorum fakat onu incitmemek için ileriyi düşünüyorum onu aldatmıyorumda
ben zaten tümden bi genlleme yapmadım ki... sadece kişisel yorumumdu.. inanmam dedim... ayrıja gerçektende bunu abartıp tartışmaya girmek istemiyorum.. çünkü cinsellik konusu kişinin özelidir.. ve tercihlerini eleştirmeye hakkım yoktur... ben sadece kendi düşüncemi paylaştım...
bi de şöle düşünün..eskiden insanlar 18-19 oldu mu zaten evlenıyormuş ve fizyolojik olarak ıhtiyaç duydukları normal bir yaşta cinsel hayatları başlıyormuş...ama bugun..günümüzdee insanlar en alt sınır 25-30 arası evlenıyr anca okul, iş, güç, askerlik derken. sizce bu yaşa kadar bir insanın cinsel ihtiyaç duymaması ya da duyup bastırması normal bişimi? bence değil...dolayısıyla evlenmeden asla olmaz görüşüne katılmıyorum...sadece kimle ve ne şekilde yaşandığı önemlidir...kişi kendine saygı duyarsa sorun ortadan kalkar bunlar tartışmak durumunda bile kalmayız .
ysseulb yazdı:bi de şöle düşünün..eskiden insanlar 18-19 oldu mu zaten evlenıyormuş ve fizyolojik olarak ıhtiyaç duydukları normal bir yaşta cinsel hayatları başlıyormuş...ama bugun..günümüzdee insanlar en alt sınır 25-30 arası evlenıyr anca okul, iş, güç, askerlik derken. sizce bu yaşa kadar bir insanın cinsel ihtiyaç duymaması ya da duyup bastırması normal bişimi? bence değil...dolayısıyla evlenmeden asla olmaz görüşüne katılmıyorum...sadece kimle ve ne şekilde yaşandığı önemlidir...kişi kendine saygı duyarsa sorun ortadan kalkar bunlar tartışmak durumunda bile kalmayız .
ya haala anlamıyorum niye bu kadar uzuyo bu konu .tamam şööle diim ben 21 yaşındayım ve evlenmeden önce kimseyle birlikte olmak istemiyorum.ayrıca bir senden uzun bi süredir çok güzel bi ilişkim var ama istemiyorum.yapmamam gerektiğini düüşündüğümden değil ya da ayıp bilmemne diye de değil istemiyorum kendimi de zorlamıyorum yapmammalıyım die.şimdi ben bööle düşünüyorum die bana gelip bence yanlışsın,hata yapıyosun,senin brileriyle birlikte olman lazım diye saçma yorumlar yapın hadi bana bekiyorus meraklan
ya ne bu konu yaa ?
isteyen yapar isteyen yapmaz herkesin kendi seçimidir yapana ne kadar ayýp sen hiç terbiye almadýn mý yapmayana ne kadar sýð düþünüosun kaçýncý yy dayýz denmemeli!!