Tanrı mı İnsanı, İnsan mı Tanrı'yı Yarattı?

Silmeye kıyamadığımız ba$lıklar...
Kullanıcı avatarı
shidow
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen shidow »

Tamam biri tartışmayı bilemiyebilir, kendi inançlarını başkalarına zorla kabu ettirmeye de çalışabilir. Sen bunu hoş görürsün görmezsin o da ayrı bi konu ama bi insan bi inancı savunuosa o inancı tanır bilir di mi? Yok kardeşim yok..

grungy demiş ki:
sahsen karsima bole bi adam cikarsa ben doverim.
+1
Everything under the sun is in tune, but the sun is eclipsed by the moon.
ollie
Üye
Üye

Mesaj gönderen ollie »

yumurtamı tavuktan tavukmu yumurtadan çıkar tarzı bi kurgu bu..varlığına inanırsın inanmazsın herkeş bir tercih hakkına sahip olabilir.ben yumurta'ya inanadabilirim öküze'de tapabilirim.hatta çok eskiden ismini hatırlayamadığım bir kabile erkek cinsel organına tapıyomuş cık cık..(alakaya gel)
grungy
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen grungy »

:mrgreen:
ollie
Üye
Üye

Mesaj gönderen ollie »

valla tanrının yerinde olmak istemezdim o kadar insan yaratmışki şeyinin genişliği samanyolu yada uzay boşluğu kadar olmuştur töbe töbe :wink:
En son ollie tarafından 10 Eyl 2004 08:26 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
5 Mayıs 2004 — mor ve ötesi’nin son albümünü;
"Yeni Dünya’ya yalan yanlış bir cevap, üsturuplu ama yersiz kaos, samimiyetsiz isyan,
karşılığını amaçsızca arayan ezik bir çığlık" ifadeleriyle tanımlayabiliriz.
COMA1925
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen COMA1925 »

heyt be.8)
ollie tam benim kafadansın sen de.
Alayına isyan !..
the_heartless
Üye
Üye

Mesaj gönderen the_heartless »

aman yaw alın girin gezin görün falan işte http://geocities.com/ateizmvedin/faq.html hade kolay gele :P
ezilenlerin şiddeti meşrudur!
Kullanıcı avatarı
DeCCaL
Üye
Üye

Mesaj gönderen DeCCaL »

şebnem ferahın son albümünde ki bi parçadan iki satır

NE AHLAK NE SEVGİ GÖKTEN DÜNYAYA İNMEDİ
İNSANLIK İSTEDİ KEŞFETTİİ HEPSİNİ

sanırım bişeylere inanmak var olduğunu kabul etmek sığınmak doğamızda var. iç güdüsel bişey bence. ama insan yaratıyor işte. akıl sır ermez bu yaratıklara:)
Kullanıcı avatarı
shidow
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen shidow »

NE AHLAK NE SEVGİ GÖKTEN DÜNYAYA İNMEDİ
İNSANLIK İSTEDİ KEŞFETTİİ HEPSİNİ

Güzel bi yaklaşım..
Everything under the sun is in tune, but the sun is eclipsed by the moon.
213
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen 213 »

her ikisinide ben yarattım.(genelleme yapmıyorum)
Boşlukta kemiklerin kanattığı karanlık; Sürekli geceye bölünen saatlerin asıldığı yer. Kıyı boyunca çalınan sabah:Esrik tin.Sehpada unuttum başımı, us yitik..
F1R4T
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen F1R4T »

Söylenenlere ve yazılanlara göre tanrının hiçbirşeye ihtiyacı yoktur herşeyden üstündür ve güçlüdür, böylesine güçlü ise insanların kulluk yapmasına neden ihtiyaç duyuyor?

Herkesin kaderi önceden bellidir, bu dünyaya kaderini görmesi için gönderilmişlerdir deniyor. Herşey önceden yazılmışsa, nerede eşitlik?

Öte tarafa gidipde geri dönen kim görülmüş?

Klasik bir kul olmaktansa, Klas bir insan olmayı tercih ederim.
ForgivenWarrior
Üye
Üye

Mesaj gönderen ForgivenWarrior »

bence insanların Allah'a inanmamasının sebebi bu dünyada yaptıklarının hesabının verileceği korkusu...
Kim demiş yarınlar daha güzel olacak diye! Bu günler de dünlerin yarını değil miydi?
casey
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen casey »

bosluga bellı bır duzen koymaya calısılmıs... tanrı korkusuyla toplumsal sorunları cozme adına. gayet basarılı buluyorum bn bunu. ama bnm ınsanca yasamk ıcın boyle bı kavramı ınanca hıc ıhtıyacım yok.
tanrı dusunen yada yargılayan bır sey deıldır. tanrı bı guctur. yonu dogrultusu yoktur. ıletısım kurması gerekmez. hatta bır kavram olarak tanrı kavramınında olmaması gerektıgınden yanayım. bunlar bnm goruslerım tabıkı.
the_heartless
Üye
Üye

ateistlerin olmayan birşey hakkında(ki artık ben öle düşünmüorum)bu kadar yorum yapıp kıçlarını yırtmaları çok mantıksız gelior bana eğer ateizm tanrının varlığına inanmamak deil de tanrının varolmadığına inanmak olsaydı yani belli bir görüşe inanılsaydı ateistlerin tanrı hakkında bu kadar açıklama yapmalarını ya da herhangi bi yerde ciddi bi tartışma içine girmelerini doğal karşılardım ama eğer bu bir inançsızlık sistemiyse olmayan bir şey bu kadar önemsenmemesi lazım..şahsen ben hala ateist olsaydım bu vb.. konulardaki forumlara yazma gereği bile duymazdım...çünkü olmayan birşey hakkında konuşmak ya da inanmadığın die düzelteyim bana açıkçası saçma gelior sölediklerimi hiç bi ateist üstüne alınmasın çünkü bunu savunmaya geçmeniz için yazmadım.
Kullanıcı avatarı
Lily
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Lily »

Çünkü hiçbir ateist (koyusu bile) "tanrı yok" cümlesini tamamen kendinden emin sööleyemez."Ben söölerim" die çıkan olsa bile inanmam. Çünkü o noktada hayattaki biçok şeyi açıklayamadıında bu kesin yargı onu orada intihara kadar sürükler.Ayrıca da kör kütük inanmamakla aşırı dinci olmak arasında bi fark göremiorum.Ama dediim gibi inanan da inamayan da kendine mutlaka açıklama yapmak zorunda kalıo. Bu da dışa vuruyo fırsat buldukça.İnananların işi biraz daha kolay çünkü hayatta inanç çok önemli.En kötü zamanda insanın tutunduğu bişey.Ki bu illa tanrı olmak zorunda diil.Ama inanç demek bi yerde umut demektir.Bu noktada insanların üstün bi koruyucuya inanmaları ve sığınmaları onlara huzur verir.Ama inanın da inamayanın da kafasının bi köşesinde ölene dek bi soru işareti olacakatır.Bu konunun bu kadar ilgi görmesinin sebebi de bu...
and we all went to heaven in a little row boat
Karga
Site ve Forum Yöneticisi
Site ve Forum Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen Karga »

İnanması güç ama ben biliyorum harbi bir ateist.. Hatta bizim tayfada biliyordur.. Nam-ı diyar Duka :D Eğer o adamda bir zerre inanç varsa bende Al Pacino'yum :P
Kim,O Kim Deme...Benim,Ben...Öyle Bir Ben ki, Baştan Sona Sen...!

Resim
the_heartless
Üye
Üye

Lily yazdı:Çünkü hiçbir ateist (koyusu bile) "tanrı yok" cümlesini tamamen kendinden emin sööleyemez."Ben söölerim" die çıkan olsa bile inanmam. Çünkü o noktada hayattaki biçok şeyi açıklayamadıında bu kesin yargı onu orada intihara kadar sürükler.Ayrıca da kör kütük inanmamakla aşırı dinci olmak arasında bi fark göremiorum.Ama dediim gibi inanan da inamayan da kendine mutlaka açıklama yapmak zorunda kalıo. Bu da dışa vuruyo fırsat buldukça.İnananların işi biraz daha kolay çünkü hayatta inanç çok önemli.En kötü zamanda insanın tutunduğu bişey.Ki bu illa tanrı olmak zorunda diil.Ama inanç demek bi yerde umut demektir.Bu noktada insanların üstün bi koruyucuya inanmaları ve sığınmaları onlara huzur verir.Ama inanın da inamayanın da kafasının bi köşesinde ölene dek bi soru işareti olacakatır.Bu konunun bu kadar ilgi görmesinin sebebi de bu...
çoğu ateistin aklında soru işareti olduunu hiç sanmıorum araştırma yapan konuyla ilgilenen ateistler bunu kafalarında herhangi bir şüphe olduu için yapmazlar geneli tanrıya inanmanın gereksiz olduunu düşündüğü ve bunu kanıtlamak adına yapar..ve gerçekten inançsız olurlar zaten düşüncesinden emin olmayana o noktadan sonra ateist denmez..kişisel bir soru olacak ama sen kendine ateist diyebiliyor musun? benim en yakınlarım annem ve babam ateist ve bana bir gün bile yanılgıya kapıldıklarını sölediklerini duymadım..onca yıl ateist yaşadıktan sonra gurur yapıp bişey sölemezler die de düşünmüorum öle olsaydı hissederdim zira 19 yıllık hayatım boyunca beni de tanrı kavramından olabildiğince uzak tutmaya çalıştılar kafalarında tanrının varolmadığı konusunda küçük de olsa bir soru işareti olsaydı böle yapmazlardı neyse fazla özel oldu ama sadece örnek vermek istedim tekrar söliyim ateistler bu konuda emindirler..zaten emin olunmayan görüşler dier türlere girer ateizm içine deil..
grungy
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen grungy »

ulan tanrinin da, dindarlarinda, ateistlerin de, sizin de.. hayret bisey yaa 27 sayfadir diri viri diri viri.. inandiydin... inanmadiydin. inandiydin.. yok inanmadiydin.
Kullanıcı avatarı
Trimpot
Site Sahibi
Site Sahibi
İletişim:

Mesaj gönderen Trimpot »

Öncelikle tanımlamaları dogru yapmalıyız arkadaslar. Benim bildigim Atheist; tanrının olduguna inanir fakat tanriya inanmaz.. Ne tanrinin kendisine ne de varligina inanmamak ise; Agnostizm (bilinmezcilik)'dir.

Agnostizm, bir inanç şekli ve farklı bir kabulün adı değil, bir supresyon mekanizmasının adıdır. Son zamanlarda felsefi açıdan bir yaratıcı fikrini inkâr yolu bulamayan fikir erbabının sıklıkla başvurduğu bir tarz olan "agnostik yaklaşım", yani kabul etmek ya da etmemek konusunda bir fikir sahibi olmamak, bu konuya yönelik herhangi bir izah arayışında da olmamak supresyon mekanizmasının belirgin bir şekilde işletildiği bir tarzdır.

-----
“Tanrı’nın varlığı hakkında insanın ikna edilmesi gerekli, fakat Tanrı’nın varlığının ispat edilmesi o kadar gerekli değildir.” Immanuel Kant
grungy
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen grungy »

Trimpot yazdı:Öncelikle tanımlamaları dogru yapmalıyız arkadaslar. Benim bildigim Atheist; tanrının olduguna inanir fakat tanriya inanmaz..
abi iyi guzel de... bu ne demek yaa? tanrinin olduguna inanir da tanriya inanmaz. :P :P :P
the_heartless
Üye
Üye

Trimpot yazdı:Öncelikle tanımlamaları dogru yapmalıyız arkadaslar. Benim bildigim Atheist; tanrının olduguna inanir fakat tanriya inanmaz.. Ne tanrinin kendisine ne de varligina inanmamak ise; Agnostizm (bilinmezcilik)'dir.

Agnostizm, bir inanç şekli ve farklı bir kabulün adı değil, bir supresyon mekanizmasının adıdır. Son zamanlarda felsefi açıdan bir yaratıcı fikrini inkâr yolu bulamayan fikir erbabının sıklıkla başvurduğu bir tarz olan "agnostik yaklaşım", yani kabul etmek ya da etmemek konusunda bir fikir sahibi olmamak, bu konuya yönelik herhangi bir izah arayışında da olmamak supresyon mekanizmasının belirgin bir şekilde işletildiği bir tarzdır.

-----
“Tanrı’nın varlığı hakkında insanın ikna edilmesi gerekli, fakat Tanrı’nın varlığının ispat edilmesi o kadar gerekli değildir.” Immanuel Kant
şunu düzeltmek isterim ateizmde inanç die birşey yok ateistler tanrının var olduunu kabul etmezler.trimpot yanlış anlamadıysam ateistlik için şunu demek istedin yani tanrı kavramının bilincindedirler ama inanmazlar yani inanmak istemezler gibi bi yere çıkıo sonuç olarak bu..ama öyle deil işte ateizm inançsızlık sistemidir..demek istediğin şekil ancak agnostisizm içine girer ateizm böle bişeyi kabul etmez..konuyla ilgilenenler http://geocities.com/ateizmvedin/faq.html adresine bakabilirler
grungy
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen grungy »

devamli ayni siteye link veriyorsun.. sen mi yazdin? :P kim yazarsa yazsin bu gibi soyut konularda kimsenin yazdigi dogruluk tasimaz..
the_heartless
Üye
Üye

hayır ben yazmadım zaten artık bu işlere pek vakit ayırmıorum bizden geçti 8) bu konu hakkında tartışmayı iki sene önce bıraktım zaten neyse siz devam edin konuşun ya belli mi olur belki bi yere varırsınız ha :P
grungy
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen grungy »

benden aldigini bana satma.. onlari ben yazdim zaten.. ayrica daha 19 yasindasin.. ne demek bizden gecti? 8)
the_heartless
Üye
Üye

grungy yazdı:benden aldigini bana satma.. onlari ben yazdim zaten.. ayrica daha 19 yasindasin.. ne demek bizden gecti? 8)
senden bişey aldığım yok öle bişeymi yazmıştın inan görmedim kıllanma hemen
the_heartless
Üye
Üye

ayrıca akıl yaşta diil baştadır grungy bey :P senin şoparlık yaptığın dönemlerde biz dünya meselerine çoktan el atmıştık bilem 8)
Kilitli