ÖSS ve Eğitim Sistemi

Okullar, yurtlar, eğitim-öğretim, rock kulüpleri, okul faaliyetleri...
Kullanıcı avatarı
kitten
Müdavim Üye
Müdavim Üye

öss ve eğitim sistemi

Mesaj gönderen kitten »

öss den nefret edyorum ve bu nefretim hiç dinmiycek :007 şimdi bide karnelerde 5-4-3 yerine 60-80 gibi notlar yazıcak yani 100 üzerinden değerlendirme yapılıcakmış..bol keseden not vermek yok artık...geldi bize çarptı :007 nefret ediyorummmmmmmmmmmmmmmmmmmmm...................
Kullanıcı avatarı
whatsername
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen whatsername »

karneleri elimize aldığımızda not konusunu daha da iyi öğreneceğiz ama bilgilendirildiğimiz kadarıyla şunu söyleyebilirim, karnede hem not (4-5 gibi) hem de puan (70-80 gibi) yazılacakmış.. aynı zamanda lise son sınıf karnelerinde lise 1 ve 2 nin notları da yer alacakmış. tabi bunu ilk döneme yetiştiremeyeceklermiş ama 2. dönemde alacağımız karnelerde bunu görmek mümkün olacakmış... fakat ve lakin, asıl önemli olan da bu, ösym'ye gönderilen okul ortalaması puan olarak gönderilecekmiş. yani diploma notu 4.87 tarzında değil, 80.56 şeklinde olacakmış.
bütün bu uygulamalarda amaç: adalet
Lasciate mi cantare
Kullanıcı avatarı
mi-do
Üye
Üye

Mesaj gönderen mi-do »

hem de artık buçuklu notlar var. '4.5 =değill (: P) 5' :S :D
Kullanıcı avatarı
asmava
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen asmava »

ıyı oldu yaa sıstem yavaş yavaş değişiyo belkı ıyı belkı kotu ösym bışe dıcem sana çikimi ye
Kullanıcı avatarı
Sadeceucnokta
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Sadeceucnokta »

ÖSS’de iki önemli değişiklik

ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, ÖSS'deki değişikliklerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Üniversite sınavına bu yıl girecek öğrenciler 2 önemli yenilikle karşılacak. Adaylara verilecek başarı puanı 100’lük sistem üzerinden hesaplanırken, ÖSS-2 puanının hesaplanması için adayın kendi alanına giren iki testten birini yanıtlaması yeterli olacak.

Üniversite sınavına bu yıl girecek adayları iki önemli yenilik bekliyor. Liselerde başlayan yüzlük not sistemi ÖSS’yi de etkileyecek. ÖSYM, adayların ortaöğretim başarı puanını 100 üzerinden verilen diploma puanına göre hesaplayacak. İkinci yenilik ise ÖSS-2 puanının hesaplanmasında getirilen esneklik oldu. ÖSS-2 puanının hesaplanması için adayın kendi alanına giren iki testten birini yanıtlaması yeterli olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yüzlük sisteme geçmesinin ardından ÖSYM de, adayların ortaöğretim başarı puanını yüzlük sistemde hazırlanan diploma puanlarına göre hesaplayacak.

ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, beşli sistemde adayları birbirinden ayırmanın daha önceki sistemde zor olduğunu belirterek, “Çok sayıda aday 4,5 alıyordu ya da 5 alıyordu. Bu adayların hepsi eşit ortaöğretim başarı puanına sahip oluyordu. Oysa örneğin lisede notlar aslında 100 üzerinden veriliyor ama beşli sisteme geçilirken 5’e de 5 veriyorlardı, 100’e de beş veriyorlardı. Hepsi eşit gördüğü için 85 alan avantajlı 100 alan dezavantajlı oluyordu. Şimdi açıkcası daha adil olacak” diye konuştu.

ÖSS-2 puanının hesaplanmasında getirilen yenilik ise sayısal, eşit ağırlık ya da sözel-iki puanlarının hesaplanması için bu alanlara ilişkin iki testin de yanıtlanması zorunluğunun esnetilmesi oldu. Bu yıl alan testlerinden sadece birinin yanıtlanması puan hesaplaması için yeterli olacak.
Eskidendi, eskidendi, çok eskiden...
Kullanıcı avatarı
wolfali
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen wolfali »

2.bölüm puanlarında yapılan değişiklik sayısalcılara yaradı..eşit ağırlıkçıların ve sözelcilerin işi biraz daha zorlastı..zaten bizde şans olsa..:)
Dünya döner,geçer zaman; hiçbirşey kalmaz ardında...
Kullanıcı avatarı
demakrotive
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen demakrotive »

wolfali yazdı:2.bölüm puanlarında yapılan değişiklik sayısalcılara yaradı..eşit ağırlıkçıların ve sözelcilerin işi biraz daha zorlastı..zaten bizde şans olsa..:)
yanlış düsünüyorsun yeni yapılandırmanın bir amacı da ea cı ve sözelcileri sayısalcılarla daha eşit duruma getirebilmek..
orneğin sistem değişmeden bi önceki yılda yanılmıyorsam 49 ea'cı vardı..gerisi hep sayısaldı bu yüzden ikinci bolümü getirdiler (ilginç bir şekilde işe yarar bir değişiklik..) ki daha duzenli bir dağılım olsun sayısalcıların ezici ustünluğune biraz ket vurulsun,ea cı ve sozelcilerde kendi alanlarında iyi bir sıralama elde edebilsin diye..
o yuzden yeni sistem çok daha adaletli..
şıp şıp şıp şıp şıp şıp... (damlaya,damlaya damlaya damlaya damlaya..) okyanus oldum dum dum dum dum dum tak dum ta tak..
Kullanıcı avatarı
whatsername
Müdavim Üye
Müdavim Üye

yök'ün cumhurbaşkanına sunduğu rapor gündemde şu an. sınav sistemi yine değişebilir. gerçi seçimler de var ne olur bilinmiyor ama proje şu: üniversite adayları sadece tercih edecekleri meslek gruplarının alan derslerinden sorumlu olacak. mesela tıp isteyen bir öğrenci sayısal bölümden kimya ve biyoloji, mühendislik isteyen fizik ve kimya çözecek. sınavlar birkaç haftaya yayılacak tek sınav olmayacak. bütün sınavlara girme hakkımız var
bence şimdiki össden çok daha mantıklı bir sistem olur bu..
Lasciate mi cantare
Kullanıcı avatarı
Papi
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Papi »

ilköğretim 1-2-3. sınıflarda karne notları kalkacakmış.gazetede okudum.not yazmayacaklarmış."okumayı öğrendi" falan olacakmış..nasıl yaparlar bilemem.
cnn'de izledim gecen haftalarda üniversiteye girmek için 2 sınav yapılacakmış.
1. sınav lise bitirme sınavı.bu sınavı gecen öss'ye girmeye HAk kazanıyor.
2.si asıl sınav.
yanlış bilgi vermemişimdir inşallah.haberde izlediğim buydu.ne zaman uygulayacakları belli değilmiş.

OkS'yi de kaldıracaklarmış.kimbilir nezaman.. :018
büyüdük mü yani?büyüyünce her şeyin farklı olacağını biliyordum ama bu kadarını beklemiyordum.mesala beni hep seveceksin sanıyordum.
Kullanıcı avatarı
RapunZelle
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen RapunZelle »

hayatımda 1 kere girip kurtulduğum iğrenç ötesi sınaw ... osym g.....ü ye şarkısı geldi aklıma bi anda :-D
"...Let me drown within this river, let me drown in this deep silence...
r1g0r
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen r1g0r »

OKS değişmiş, 3 sene boyunca her sene sonu sınava gireceklermiş, pekçok ail (benim gözlemlediklerim) çocuğunu 3 sene boyunca dersaneye gönderecek, yazık bu gençliğe.
Kullanıcı avatarı
whatsername
Müdavim Üye
Müdavim Üye

r1g0r yazdı:OKS değişmiş, 3 sene boyunca her sene sonu sınava gireceklermiş, pekçok ail (benim gözlemlediklerim) çocuğunu 3 sene boyunca dersaneye gönderecek, yazık bu gençliğe.
şu çocukları hayatlarının en güzel dönemlerinde yarış atına çeviren mantığı kutlamak lazım
Lasciate mi cantare
Kullanıcı avatarı
Mehzk
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Mehzk »

Acımadılar bize,ben ilkokuldan sonra girdim sınava o zamanki sınavın adını hatırlamıyorum,önceden bide oyle bir sınav vardı...İlkokul 3 te dershaneye gitmeye başlamıştım...:(
Döv Onları,Filmlerdeki Gibi,Topumu Kestiler,Pestillerini Çıkart Onların...
Kullanıcı avatarı
kitten
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen kitten »

bu sene bende sınava giricem ve feci korku var içimde..3 saat 180 soru allahım sen aklımı koru :)
Kullanıcı avatarı
Mehzk
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Mehzk »

kitten yazdı:bu sene bende sınava giricem ve feci korku var içimde..3 saat 180 soru allahım sen aklımı koru :)
Lütfen bu kadar sıkmayın kendinizi,en kötü olasılıkları düşünerek,aynı zamanda en iyi olasılıkları kendine yakıştır(misal:"Ben kazanırımki")...Bunu anladıysan için rahat olucaktır...(Büyük bir ihtimal)
Kullanıcı avatarı
kitten
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen kitten »

sağol mehzk te olamıyorum işte.çünkü ne kadar zor olduğunu herkes biliyo.karmaşık duygular içerisindeyim öss ye karşı :) çok az bi zaman kaldı zaten çift haneli rakamlara indik :(
Kullanıcı avatarı
demakrotive
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen demakrotive »

2006 ÖSS de fakültelere yerleşen son adayların taban puanı her yerde bulunmakla birlikte bu son adayların Türkiye sıralamasını malesef bulamıyorum ben zira puanlar ya da yüzdelik dilim yanıltıcı olabilir fakat en az yanıltan sıralamalardır.sıralamalarda pek fazla bir oynama olmuyor..en azından puan dalgalanmalarına oranlarsak..
şıp şıp şıp şıp şıp şıp... (damlaya,damlaya damlaya damlaya damlaya..) okyanus oldum dum dum dum dum dum tak dum ta tak..
Kullanıcı avatarı
goqhan
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen goqhan »

bencede en mantıklısını yaparsın puanlara bakıcagına yuzdelik dilim veya sıralamaya bakmanı tavsiye ederim.
Kullanıcı avatarı
rocker_uA
Üye
Üye

Mesaj gönderen rocker_uA »

öss:ögrenciye sokuş sınavı
kaldı 81 gün:(
Kullanıcı avatarı
misa
Üye
Üye

Mesaj gönderen misa »

rocker_uA yazdı:öss:ögrenciye sokuş sınavı
kaldı 81 gün:(
offfoffff sormayın yaaaaaa...... :005
Önce çizene kadar öleceksin sonra ölene kadar çizeceksin... #buvons mon ami #
Kullanıcı avatarı
angel_of_the_hell
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen angel_of_the_hell »

arkadaşlar 81 gün az diilki.. şööle düşünün..:: okulun kapanmasına, denize+güneşe+kuma kavuşmanıza 81 gün kalmış olsa "ohoooo daha 81 gün var abi ya... offf!!" dersiniz.. ööle diilmi??.. e bide şööle düşünün.. 81 gün geçcekde.. sınav saati gelcekde.. siz sınava girceksinizde.. sonrada tatil olcak.. ohooooo daha çok var yaaa...!! :-D :P
***Derdin varsa $arap olayım...*** Düğün, ni$an, sünnet ve bilumum kutlamalar için itinayla albüm yapılır.. ula$mak isteyenler bana ula$cak bi yol bulsunlar.. =)
{Minno$um.. Pamuktun, bulut oldun..}
Kullanıcı avatarı
whatsername
Müdavim Üye
Müdavim Üye

angel_of_the_hell yazdı:arkadaşlar 81 gün az diilki.. şööle düşünün..:: okulun kapanmasına, denize+güneşe+kuma kavuşmanıza 81 gün kalmış olsa "ohoooo daha 81 gün var abi ya... offf!!" dersiniz.. ööle diilmi??.. e bide şööle düşünün.. 81 gün geçcekde.. sınav saati gelcekde.. siz sınava girceksinizde.. sonrada tatil olcak.. ohooooo daha çok var yaaa...!! :-D :P
sayılı gün çabuk geçer:) son 78 gün
bir de söz konusu sınav olunca deniz+kum+güneş üçlemesi pek işe yaramıyor.. zira o denizli kumlu güneşli güzelim tatil zehir de olabilir..
Lasciate mi cantare
Kullanıcı avatarı
kitten
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen kitten »

sınav sonucunu beklemekten dolayı doğru düzgün tatil yapılmazki zatennn..off nası bi hayat buu
Kullanıcı avatarı
angel_of_the_hell
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen angel_of_the_hell »

whatsername yazdı:
angel_of_the_hell yazdı:arkadaşlar 81 gün az diilki.. şööle düşünün..:: okulun kapanmasına, denize+güneşe+kuma kavuşmanıza 81 gün kalmış olsa "ohoooo daha 81 gün var abi ya... offf!!" dersiniz.. ööle diilmi??.. e bide şööle düşünün.. 81 gün geçcekde.. sınav saati gelcekde.. siz sınava girceksinizde.. sonrada tatil olcak.. ohooooo daha çok var yaaa...!! :-D :P
sayılı gün çabuk geçer:) son 78 gün
bir de söz konusu sınav olunca deniz+kum+güneş üçlemesi pek işe yaramıyor.. zira o denizli kumlu güneşli güzelim tatil zehir de olabilir..
ama sen ordaki msjı anlamamışsınki şekerim.. :-D
***Derdin varsa $arap olayım...*** Düğün, ni$an, sünnet ve bilumum kutlamalar için itinayla albüm yapılır.. ula$mak isteyenler bana ula$cak bi yol bulsunlar.. =)
{Minno$um.. Pamuktun, bulut oldun..}
Kullanıcı avatarı
hi_fi_girl
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen hi_fi_girl »

Allah bundan sonraki kardeşlere yardımcı olsun ben kurtuldum o dertlerden :)