ÖSS ve Eğitim Sistemi
öss ve eğitim sistemi
öss den nefret edyorum ve bu nefretim hiç dinmiycek
şimdi bide karnelerde 5-4-3 yerine 60-80 gibi notlar yazıcak yani 100 üzerinden değerlendirme yapılıcakmış..bol keseden not vermek yok artık...geldi bize çarptı
nefret ediyorummmmmmmmmmmmmmmmmmmmm...................
- whatsername
- Müdavim Üye

karneleri elimize aldığımızda not konusunu daha da iyi öğreneceğiz ama bilgilendirildiğimiz kadarıyla şunu söyleyebilirim, karnede hem not (4-5 gibi) hem de puan (70-80 gibi) yazılacakmış.. aynı zamanda lise son sınıf karnelerinde lise 1 ve 2 nin notları da yer alacakmış. tabi bunu ilk döneme yetiştiremeyeceklermiş ama 2. dönemde alacağımız karnelerde bunu görmek mümkün olacakmış... fakat ve lakin, asıl önemli olan da bu, ösym'ye gönderilen okul ortalaması puan olarak gönderilecekmiş. yani diploma notu 4.87 tarzında değil, 80.56 şeklinde olacakmış.
bütün bu uygulamalarda amaç: adalet
bütün bu uygulamalarda amaç: adalet
Lasciate mi cantare
- Sadeceucnokta
- Müdavim Üye

ÖSSde iki önemli değişiklik
ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, ÖSS'deki değişikliklerle ilgili açıklamalarda bulundu.
Üniversite sınavına bu yıl girecek öğrenciler 2 önemli yenilikle karşılacak. Adaylara verilecek başarı puanı 100lük sistem üzerinden hesaplanırken, ÖSS-2 puanının hesaplanması için adayın kendi alanına giren iki testten birini yanıtlaması yeterli olacak.
Üniversite sınavına bu yıl girecek adayları iki önemli yenilik bekliyor. Liselerde başlayan yüzlük not sistemi ÖSSyi de etkileyecek. ÖSYM, adayların ortaöğretim başarı puanını 100 üzerinden verilen diploma puanına göre hesaplayacak. İkinci yenilik ise ÖSS-2 puanının hesaplanmasında getirilen esneklik oldu. ÖSS-2 puanının hesaplanması için adayın kendi alanına giren iki testten birini yanıtlaması yeterli olacak.
Milli Eğitim Bakanlığının yüzlük sisteme geçmesinin ardından ÖSYM de, adayların ortaöğretim başarı puanını yüzlük sistemde hazırlanan diploma puanlarına göre hesaplayacak.
ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, beşli sistemde adayları birbirinden ayırmanın daha önceki sistemde zor olduğunu belirterek, Çok sayıda aday 4,5 alıyordu ya da 5 alıyordu. Bu adayların hepsi eşit ortaöğretim başarı puanına sahip oluyordu. Oysa örneğin lisede notlar aslında 100 üzerinden veriliyor ama beşli sisteme geçilirken 5e de 5 veriyorlardı, 100e de beş veriyorlardı. Hepsi eşit gördüğü için 85 alan avantajlı 100 alan dezavantajlı oluyordu. Şimdi açıkcası daha adil olacak diye konuştu.
ÖSS-2 puanının hesaplanmasında getirilen yenilik ise sayısal, eşit ağırlık ya da sözel-iki puanlarının hesaplanması için bu alanlara ilişkin iki testin de yanıtlanması zorunluğunun esnetilmesi oldu. Bu yıl alan testlerinden sadece birinin yanıtlanması puan hesaplaması için yeterli olacak.
ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, ÖSS'deki değişikliklerle ilgili açıklamalarda bulundu.
Üniversite sınavına bu yıl girecek öğrenciler 2 önemli yenilikle karşılacak. Adaylara verilecek başarı puanı 100lük sistem üzerinden hesaplanırken, ÖSS-2 puanının hesaplanması için adayın kendi alanına giren iki testten birini yanıtlaması yeterli olacak.
Üniversite sınavına bu yıl girecek adayları iki önemli yenilik bekliyor. Liselerde başlayan yüzlük not sistemi ÖSSyi de etkileyecek. ÖSYM, adayların ortaöğretim başarı puanını 100 üzerinden verilen diploma puanına göre hesaplayacak. İkinci yenilik ise ÖSS-2 puanının hesaplanmasında getirilen esneklik oldu. ÖSS-2 puanının hesaplanması için adayın kendi alanına giren iki testten birini yanıtlaması yeterli olacak.
Milli Eğitim Bakanlığının yüzlük sisteme geçmesinin ardından ÖSYM de, adayların ortaöğretim başarı puanını yüzlük sistemde hazırlanan diploma puanlarına göre hesaplayacak.
ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, beşli sistemde adayları birbirinden ayırmanın daha önceki sistemde zor olduğunu belirterek, Çok sayıda aday 4,5 alıyordu ya da 5 alıyordu. Bu adayların hepsi eşit ortaöğretim başarı puanına sahip oluyordu. Oysa örneğin lisede notlar aslında 100 üzerinden veriliyor ama beşli sisteme geçilirken 5e de 5 veriyorlardı, 100e de beş veriyorlardı. Hepsi eşit gördüğü için 85 alan avantajlı 100 alan dezavantajlı oluyordu. Şimdi açıkcası daha adil olacak diye konuştu.
ÖSS-2 puanının hesaplanmasında getirilen yenilik ise sayısal, eşit ağırlık ya da sözel-iki puanlarının hesaplanması için bu alanlara ilişkin iki testin de yanıtlanması zorunluğunun esnetilmesi oldu. Bu yıl alan testlerinden sadece birinin yanıtlanması puan hesaplaması için yeterli olacak.
Eskidendi, eskidendi, çok eskiden...
- demakrotive
- Müdavim Üye

yanlış düsünüyorsun yeni yapılandırmanın bir amacı da ea cı ve sözelcileri sayısalcılarla daha eşit duruma getirebilmek..wolfali yazdı:2.bölüm puanlarında yapılan değişiklik sayısalcılara yaradı..eşit ağırlıkçıların ve sözelcilerin işi biraz daha zorlastı..zaten bizde şans olsa..
orneğin sistem değişmeden bi önceki yılda yanılmıyorsam 49 ea'cı vardı..gerisi hep sayısaldı bu yüzden ikinci bolümü getirdiler (ilginç bir şekilde işe yarar bir değişiklik..) ki daha duzenli bir dağılım olsun sayısalcıların ezici ustünluğune biraz ket vurulsun,ea cı ve sozelcilerde kendi alanlarında iyi bir sıralama elde edebilsin diye..
o yuzden yeni sistem çok daha adaletli..
şıp şıp şıp şıp şıp şıp... (damlaya,damlaya damlaya damlaya damlaya..) okyanus oldum dum dum dum dum dum tak dum ta tak..
- whatsername
- Müdavim Üye

yök'ün cumhurbaşkanına sunduğu rapor gündemde şu an. sınav sistemi yine değişebilir. gerçi seçimler de var ne olur bilinmiyor ama proje şu: üniversite adayları sadece tercih edecekleri meslek gruplarının alan derslerinden sorumlu olacak. mesela tıp isteyen bir öğrenci sayısal bölümden kimya ve biyoloji, mühendislik isteyen fizik ve kimya çözecek. sınavlar birkaç haftaya yayılacak tek sınav olmayacak. bütün sınavlara girme hakkımız var
bence şimdiki össden çok daha mantıklı bir sistem olur bu..
bence şimdiki össden çok daha mantıklı bir sistem olur bu..
Lasciate mi cantare
ilköğretim 1-2-3. sınıflarda karne notları kalkacakmış.gazetede okudum.not yazmayacaklarmış."okumayı öğrendi" falan olacakmış..nasıl yaparlar bilemem.
cnn'de izledim gecen haftalarda üniversiteye girmek için 2 sınav yapılacakmış.
1. sınav lise bitirme sınavı.bu sınavı gecen öss'ye girmeye HAk kazanıyor.
2.si asıl sınav.
yanlış bilgi vermemişimdir inşallah.haberde izlediğim buydu.ne zaman uygulayacakları belli değilmiş.
OkS'yi de kaldıracaklarmış.kimbilir nezaman..
cnn'de izledim gecen haftalarda üniversiteye girmek için 2 sınav yapılacakmış.
1. sınav lise bitirme sınavı.bu sınavı gecen öss'ye girmeye HAk kazanıyor.
2.si asıl sınav.
yanlış bilgi vermemişimdir inşallah.haberde izlediğim buydu.ne zaman uygulayacakları belli değilmiş.
OkS'yi de kaldıracaklarmış.kimbilir nezaman..
büyüdük mü yani?büyüyünce her şeyin farklı olacağını biliyordum ama bu kadarını beklemiyordum.mesala beni hep seveceksin sanıyordum.
- RapunZelle
- Müdavim Üye

- whatsername
- Müdavim Üye

Lütfen bu kadar sıkmayın kendinizi,en kötü olasılıkları düşünerek,aynı zamanda en iyi olasılıkları kendine yakıştır(misal:"Ben kazanırımki")...Bunu anladıysan için rahat olucaktır...(Büyük bir ihtimal)kitten yazdı:bu sene bende sınava giricem ve feci korku var içimde..3 saat 180 soru allahım sen aklımı koru
- demakrotive
- Müdavim Üye

2006 ÖSS de fakültelere yerleşen son adayların taban puanı her yerde bulunmakla birlikte bu son adayların Türkiye sıralamasını malesef bulamıyorum ben zira puanlar ya da yüzdelik dilim yanıltıcı olabilir fakat en az yanıltan sıralamalardır.sıralamalarda pek fazla bir oynama olmuyor..en azından puan dalgalanmalarına oranlarsak..
şıp şıp şıp şıp şıp şıp... (damlaya,damlaya damlaya damlaya damlaya..) okyanus oldum dum dum dum dum dum tak dum ta tak..
- angel_of_the_hell
- Müdavim Üye

arkadaşlar 81 gün az diilki.. şööle düşünün..:: okulun kapanmasına, denize+güneşe+kuma kavuşmanıza 81 gün kalmış olsa "ohoooo daha 81 gün var abi ya... offf!!" dersiniz.. ööle diilmi??.. e bide şööle düşünün.. 81 gün geçcekde.. sınav saati gelcekde.. siz sınava girceksinizde.. sonrada tatil olcak.. ohooooo daha çok var yaaa...!!

***Derdin varsa $arap olayım...*** Düğün, ni$an, sünnet ve bilumum kutlamalar için itinayla albüm yapılır.. ula$mak isteyenler bana ula$cak bi yol bulsunlar.. =)
{Minno$um.. Pamuktun, bulut oldun..}
- whatsername
- Müdavim Üye

sayılı gün çabuk geçer:) son 78 günangel_of_the_hell yazdı:arkadaşlar 81 gün az diilki.. şööle düşünün..:: okulun kapanmasına, denize+güneşe+kuma kavuşmanıza 81 gün kalmış olsa "ohoooo daha 81 gün var abi ya... offf!!" dersiniz.. ööle diilmi??.. e bide şööle düşünün.. 81 gün geçcekde.. sınav saati gelcekde.. siz sınava girceksinizde.. sonrada tatil olcak.. ohooooo daha çok var yaaa...!!![]()
bir de söz konusu sınav olunca deniz+kum+güneş üçlemesi pek işe yaramıyor.. zira o denizli kumlu güneşli güzelim tatil zehir de olabilir..
Lasciate mi cantare
- angel_of_the_hell
- Müdavim Üye

ama sen ordaki msjı anlamamışsınki şekerim..whatsername yazdı:sayılı gün çabuk geçer:) son 78 günangel_of_the_hell yazdı:arkadaşlar 81 gün az diilki.. şööle düşünün..:: okulun kapanmasına, denize+güneşe+kuma kavuşmanıza 81 gün kalmış olsa "ohoooo daha 81 gün var abi ya... offf!!" dersiniz.. ööle diilmi??.. e bide şööle düşünün.. 81 gün geçcekde.. sınav saati gelcekde.. siz sınava girceksinizde.. sonrada tatil olcak.. ohooooo daha çok var yaaa...!!![]()
bir de söz konusu sınav olunca deniz+kum+güneş üçlemesi pek işe yaramıyor.. zira o denizli kumlu güneşli güzelim tatil zehir de olabilir..
***Derdin varsa $arap olayım...*** Düğün, ni$an, sünnet ve bilumum kutlamalar için itinayla albüm yapılır.. ula$mak isteyenler bana ula$cak bi yol bulsunlar.. =)
- hi_fi_girl
- Müdavim Üye