Gündem

Hayata ve yaşama dair ne varsa A'dan Z'ye de...
Kullanıcı avatarı
kindmonster
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen kindmonster »

Karga yazdı:
houseofholy yazdı: ibadet gizli yapılır
O zaman Nüfus cüzdanlarımızdaki "dini" kısmınıda sildirelim ! Nasıl olsa gizli yapılması gerekiyormuş ! Kimden, kim, neden, niçin gizlensin ! Ayıp mı bu ? Millet götünü göstermek için tanga ile dolaşmasına çağdaşlık desin birileri (seni kastetmiyorum) ama dinini göstermek için camiye gizlice girsin, başörtüsü takmasın veya Allâh adını kimsenin yanında anmasın, Bismillah demesin lokantada yemeğe başlamadan. Neden; kimse dinini anlamasın, gizli gizli yaşasın (bak burada seni kastediyorum)

Abartmayın bu kadar da. Kendi annem bile geçende bunu dedi "gizli yaşasınlar" ona bile kızdım. Kim söyledi bunu, kimden çıktı bu saçma sapan laf anlamadım !

Kılık kıyafet konusuna takıntılıysanız bunun kanunu var. Hemde Mustafa Kemal tarafından çıkartılan. Onun uygulanması için çaba sarf edersiniz. İşinize gelmiyor tabi, siz çünkü kılık kıyafete değil, başörtüsüne takmış durumdasınız. Çağdaş görüntü, Atatürkçülük vs. hepsi koca bir PALAVRA ! Madem Atatürkçü ve onun çıkartığı kanunlara saygılısınız şapkanız nerede beyefendiler ?

Bknz.
http://www.ataturkiye.com/devrimleri/sapkakanunu.html
http://tr.wikipedia.org/wiki/Kıyafet_Kanunu
+1000 ağzına sağlık

ibadet gizli yapılacaksa,göt,göbek,tanga,göğüs ve sütyen göstermek nedir?hepsi ahlaksız bunların.namus anlayışı diye birşey yok.ATATÜRK medeniyet dşye bunları yapın demedi.
İşsizlik başa bela,kahrolsun bankalar..
Kullanıcı avatarı
issirganotununissirmiyani
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen issirganotununissirmiyani »

Karga yazdı:
O zaman Nüfus cüzdanlarımızdaki "dini" kısmınıda sildirelim ! Nasıl olsa gizli yapılması gerekiyormuş ! Kimden, kim, neden, niçin gizlensin ! Ayıp mı bu ? Millet götünü göstermek için tanga ile dolaşmasına çağdaşlık desin birileri (seni kastetmiyorum) ama dinini göstermek için camiye gizlice girsin, başörtüsü takmasın veya Allâh adını kimsenin yanında anmasın, Bismillah demesin lokantada yemeğe başlamadan. Neden; kimse dinini anlamasın, gizli gizli yaşasın (bak burada seni kastediyorum)

Abartmayın bu kadar da. Kendi annem bile geçende bunu dedi "gizli yaşasınlar" ona bile kızdım. Kim söyledi bunu, kimden çıktı bu saçma sapan laf anlamadım !

Kılık kıyafet konusuna takıntılıysanız bunun kanunu var. Hemde Mustafa Kemal tarafından çıkartılan. Onun uygulanması için çaba sarf edersiniz. İşinize gelmiyor tabi, siz çünkü kılık kıyafete değil, başörtüsüne takmış durumdasınız. Çağdaş görüntü, Atatürkçülük vs. hepsi koca bir PALAVRA ! Madem Atatürkçü ve onun çıkartığı kanunlara saygılısınız şapkanız nerede beyefendiler ?

Bknz.
evet konuyu birazdaha açayım olmazsa en kolayından bir dizide ezan okunsa yada mevlut okunsa direkmen dizi işte bunlar dinciye çıkar ama dizide öpüşen sevişenelre kimse birşey demez aynı şekilde bir baş örtüsü reklamı yada bir tesettür reklamı çıksa direkmen ee bunalr yobaz reklamlara bak denir ama bir condom reklamı çıksa yada bir iç çamaşırı çıksa (bence bunlar mahrem şeyler) hiç birşey olmamış gibi davranılır

işte çok güzel bir foto ibadet gizli yapılır diyenlere

Atatürk dua ederken

Resim

Çanakkale savaşında bayram namazı

Resim

Atatürk ve onbinlerce Türk Askeri neden gizli yapmadı acaba ?
issirganotununissirmiyani ''değişim başladı anı yaşa'' vodafone gibi oldu behh
Kullanıcı avatarı
wolfali
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen wolfali »

issirganotununissirmiyani yazdı:
Karga yazdı:

Bknz.
evet konuyu birazdaha açayım olmazsa en kolayından bir dizide ezan okunsa yada mevlut okunsa direkmen dizi işte bunlar dinciye çıkar ama dizide öpüşen sevişenelre kimse birşey demez aynı şekilde bir baş örtüsü reklamı yada bir tesettür reklamı çıksa direkmen ee bunalr yobaz reklamlara bak denir ama bir condom reklamı çıksa yada bir iç çamaşırı çıksa (bence bunlar mahrem şeyler) hiç birşey olmamış gibi davranılır

işte çok güzel bir foto ibadet gizli yapılır diyenlere

Atatürk dua ederken

Resim

Çanakkale savaşında bayram namazı

Resim

Atatürk ve onbinlerce Türk Askeri neden gizli yapmadı acaba ?
+1
günümüzde sadece sözde Atatürkçü gençlik türemeye başladı zaten.
dini ve milli değerlere kafa tutup,yok sayan herkes isminin önüne Atatürkçü sıfatını yerleştirmeye başladı.
bazıları işi ileri götürüp Atatürk'ün inancına dil uzatıp kendi inançsızlıklarını güçlendirmek istedi.Atatürk'ü din'e karsı bir sembol olarak gördü.
Atatürk'ün anlatmak istediklerini o küçücük beyinleri algılayamadı.
Atatürk'ün dini ve milli değerlere gösterdiği titizliği göremediler.batılılasmayı çarpık anladılar.ve sonuçta ortaya saçma sapan bir Atatürkçü gençlik çıktı..

Ata'mızın anlatmak istediklerini,yaptıklarını özümseyip bu değerlere canı pahasına sahip çıkanlara ben Atatürkçü derim.sağda solda atıp tutup fiilde polis taşlamaktan baska bir bok yiyemen heyecanlı,'batılı' gençlere demem!

ayrıca sevişmek göz önünde yapılıyorda ibadetmi gizli yapılmalı? bırakın Allah aşkına ya..
Dünya döner,geçer zaman; hiçbirşey kalmaz ardında...
Kullanıcı avatarı
kindmonster
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Tatbikatta soğuk rüzgarlar

Efes- 2007 tatbikatına katılan Cumhurbaşkanı Sezer ve Başbakan Erdoğan arasındaki soğukluk objektiflerden kaçmadı.

İzmir'in Seferihisar İlçesi Doğanbey Mevkii'nde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin planlı tatbikatlarından Efes- 2007 Tatbikatı’nın fiili atışlı seçkin gözlemci gününe Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve kuvvet komutanları katıldı. Cumhurbaşkanı Sezer ve Başbakan Erdoğan'ın tatbikat boyunca birbirlerine soğuk davrandığı dikkat çekti. Bu arada tatbikatın, ilk kez iki ülkenin sınır anlaşmazlığı senaryosundan çıkarılarak, terörizm, etnik baskı sonucu çatışma çıkması senaryosu üzerine hazırlanması anlamlı bulundu.

Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı Seçkin Gözlemci Günü Seferihisar Doğanbey Körfezi'nde başladı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt sabah saat 08.55'de askeri helikopterle yanında Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner ile birlikte geldi.

'SİGARA İÇERKEN ÇEKMEYİN'

Orgeneral Büyükanıt komutanlarlardan tatbikatın seyriyle ilgili bilgi aldı. Orgeneral Büyükanıt, Cumhurbaşkanı ve Başbakan gelmeden öncen sigara içti. Bunu gizleyen Orgeneral Büyükanıt, gazetecilere, “İlla sigarayı bıraktıracaksınız bana. Sigara içerken çekmeyin'' uyarısında bulundu.

KOLTUK UYARISI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da 10 dakika sonra askeri helikopterle yanında Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'le geldi. Orgeneral Büyükanıt, izleyeci platformunun girişinde Erdoğan'ı karşılayıp tokalaştı. Başbakan Erdoğan'ın kırmızı beyaz kravat taktığı gözlendi. Başbakan Erdoğan, Orgeneral Büyükanıt'ın sağında Cumhurbaşkanı için ayrılan koltuğa yanlışlıkla oturdu. Orgeneral Büyükanıt'ın uyarısıyla kendisi için ayrılan koltuğa geçti.
Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, “Efes 2007 Tatbikatı en büyük müşterek tatbikattır. Her faliyet ayrıntılı şekilde ele alınarak serbest muharebe laboratuvarı ortamında gerçekleştirilmesi amaçlanmıştır. senaryo jenerik olarak hazırlanmıştır'' dedi. Ege Ordusu Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Hasan Fehmi Canan senaryoyu anlattı.

SEZER'DEN PİLOTA TEŞEKKÜR

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i taşıyan helikopter saat 09.20'de indi. Orgeneral Yaşar Büyükanıt helikopteri görünce bunu Başbakan Erdoğan'a söyledi. Orgeneral Büyükanıt platformun başına giderken, Başbakan Erdoğan yerinden kalkmadı. Cumhurbaşkanı Sezer helikopterden indikten sonra kokpite yönelerek camdan pilotun elini sıkarak teşekür etti.

ERDOĞAN'IN YÜZÜNE BAKMADI

Cumhurbaşkanı Sezer askeri araçla platformun önüne gelirken burada Orgeneral Büyükanıt tarafından karşılandı. Başbakan Erdoğan bu sırada yerinde oturdu. Cumhurbaşkanı anonsu yapıldığında Erdoğan oturduğu yerde ayağa kalktı, elini uzattı. Cumhurbaşkanı Sezer'in, Başbakan Erdoğan'ın elini sıkarken yüzüne bakmadığı gözlendi.
Kullanıcı avatarı
houseofholy
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen houseofholy »

Karga yazdı:

Bknz.
tebrik ederim söylenenleri çarpıtmakta üstünüze yok. iyi kardeşim siz nasıl biliyorsanız öyle yapın. ben ibadetimi evde yaparım, inancımı da kendime saklarım, ortada ben şundanım bundanım diye yırtınmam. zaten İslam en başta gösterişe karşıdır. sizin gibi insanları yargılayacak değilim, ben böyle düşünüyorum ve bana göre herşeyden önce sade, gösterişsiz bir hayat önemlidir.
nüfus cüzdanında da İslam yazmış yazmamış çok da önemli değil benim için. ben adamın içine bakarım kafa kağıdına değil. böyle yaptıkça din üzerinden politika daha çok olacaktır.
son bir söz de şu ortada her yeri açık gezenlere. hiçbir zaman o tür insanları onaylamadım ve modernliğin açıklıkla eşdeğer tutulduğu bir anlayışın da içine tüküreyim.ama sizler herkesi aynı kefeye koymaya, sabit fikirlerle insanları yargılamaya, eleştirmeye, peşin hükümler vermeye ve sınıflandırmaya bayılıyorsunuz.
bu şekilde herşeyin çarpıtıldığı bir siteye bir daha tek kelime yazmam zaten.
herşey onun içinde, o herşeyin dışında..
Kullanıcı avatarı
kindmonster
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Emniyet Müdürü'nün konvoyuna saldırı

Tunceli Emniyet Müdürü Osman Öztürk'ün konvoyuna, şehir dışında uzaktan kumandalı mayınla saldırı düzenlendi. Saldırıda can ve mal kaybı yaşanmazken, bölgede araştırma başlatıldı.

Tunceli Emniyet Müdürü Öztürk, son dönemde alınan güvenlik önlemlerini denetlemek üzere Tunceli il merkezine 80 kilometre mesafedeki Nazımiye ilçesine gitti. İlçede bir süre emniyet güçlerini teftiş eden Öztürk, daha sonra Tunceli şehir merkezine dönmek üzere, konvoyunda bulunan iki koruma eskortu ile birlikte hareket etti.

Konvoy Nazımiye-Tunceli kavşağına geldiği sırada, terörist grubun döşediği uzaktan kumandalı mayın patlatıldı. Konvoyun geçişinin hemen ardından patlatılan mayın, can ve mal kaybına neden olmadı
Kullanıcı avatarı
kindmonster
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

houseofholy yazdı:
Karga yazdı:

Bknz.
tebrik ederim söylenenleri çarpıtmakta üstünüze yok. iyi kardeşim siz nasıl biliyorsanız öyle yapın. ben ibadetimi evde yaparım, inancımı da kendime saklarım, ortada ben şundanım bundanım diye yırtınmam. zaten İslam en başta gösterişe karşıdır. sizin gibi insanları yargılayacak değilim, ben böyle düşünüyorum ve bana göre herşeyden önce sade, gösterişsiz bir hayat önemlidir.
nüfus cüzdanında da İslam yazmış yazmamış çok da önemli değil benim için. ben adamın içine bakarım kafa kağıdına değil. böyle yaptıkça din üzerinden politika daha çok olacaktır.
son bir söz de şu ortada her yeri açık gezenlere. hiçbir zaman o tür insanları onaylamadım ve modernliğin açıklıkla eşdeğer tutulduğu bir anlayışın da içine tüküreyim.ama sizler herkesi aynı kefeye koymaya, sabit fikirlerle insanları yargılamaya, eleştirmeye, peşin hükümler vermeye ve sınıflandırmaya bayılıyorsunuz.
ortalığı kızıştıracak kadar yanlış bir yazı yazarken düşünseydin.Din meselesi siyasetten daha önemli.Özgürlük forumunda TSK için tartıştık.ama senin burada dediğin yanlış oldu.yazıp yazmamakta serbestsin.kimseyi suçlama.iğneyi kendine,çuvaldızı başkasına batır. :023
Kullanıcı avatarı
hi_fi_girl
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen hi_fi_girl »

houseofholy yazdı:
Karga yazdı:

Bknz.
ben sanırım bu arakadasın söylediklerini anladım ama yanlış anlaşılmış. ... ibadetin gizli yapılmasından kastı.. kaçıp saklanıp ya da kalabalık yerlerde Allah ın adına anmayıp gizli yapmak değil elbette.. biras yanlış anlaşılma olmuş zannedersem ben de yanlış anlamışsam düzeltin lütfen.. ayrıca hangi başlığa din konusu girse genelde konu düğümleniyor ve başlık kapanmak durumunda kalıyor. bence de din çok başka birşeydir insanın özelidir yaratıcısı ile arasındaki bağdır.. toplumu ilgilendiren (cuma namazı , pazar ayini vs.vs.) yine o din topluluğunu ilgilendiren toplu davranışlardır.. burdan bir siyasi silah çıkarmak asıl yanlış olan ki şu anda en büyük kazığını yiyiyoruz bu yanlışın!

houseofholy arkadaşın demek istediği dini yaşayışımız ister musevi olalım ister hristiyan ister müslüman; sade olmalı gösterişsiz olmalı. İbadetimiz Tanrı dan af dileyişmizdir, inandıklarımızın getirisini dileyişimizdir, yakarışımızdır.. bu davranışları bu özel şeyleri gösterişle şa şaayla yaparsak ne anlamı kalıyor?

R.T.E bir cuma namazına giderken tüm medya ordusunu peşine katıyor da gidiyor.

Halbuki İslam dinine mansup din büyükleri , devlet yönetenleri (sadece cumhuriyet rejiminden bahsetmiyorum, Osmanlı zamanında yaşamış)tüm devlet ileri gelenleri her cuma yı farklı camiilerde ve farklı yollardan giderek eda etmişlerdir. tıpkı Hz.Muhammed(s.a.s) gibi...
Karga
Site ve Forum Yöneticisi
Site ve Forum Yöneticisi
İletişim:

Mesaj gönderen Karga »

houseofholy yazdı: tebrik ederim söylenenleri çarpıtmakta üstünüze yok. iyi kardeşim siz nasıl biliyorsanız öyle yapın. ben ibadetimi evde yaparım, inancımı da kendime saklarım, ortada ben şundanım bundanım diye yırtınmam. zaten İslam en başta gösterişe karşıdır. sizin gibi insanları yargılayacak değilim, ben böyle düşünüyorum ve bana göre herşeyden önce sade, gösterişsiz bir hayat önemlidir.
Çarpıtma yok. Senin cümlenin bir yorumu var karşında. Kurduğun cümle yanlışsa lütfen beni suçlama. Eğer sen benim yorumumdaki gibi bir düşünce ile yazmamışsan, diyebilirsin ki "ben cümleyi yanlış kurmuşum, anlatmak istediğim buydu, kusura bakmayın" dersin. Kimse burada ne sana kurduğun cümle için ne bana da yaptığım yanlış yorum için "yuh" çekmez.

Kızmak yok, tartışmaya devam...

Atalarımız ne demiş "para ile imanın kimde olduğu belli olmaz..." Burada kimse kimsenin imanını, inancını da sorgulayamaz. Bu konuda yanındayım.
Kim,O Kim Deme...Benim,Ben...Öyle Bir Ben ki, Baştan Sona Sen...!

Resim
Kullanıcı avatarı
Vampiria
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Vampiria »

r1g0r yazdı:Resim

böyle birşey dolanıyor nette.

cidden ilginç. ayrıca internet üzerinden çok iyi örgütleniyo bu parazitler dikkatli olmak lazım.
Ben Kendi Kalbimin Vampiriyim Hiç Bitmeyen Kahkahaları Yüzünden Ayıplanan Gülmeyi Unutmuş Büyük Lanetlilerden Biri...
Kullanıcı avatarı
houseofholy
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Karga yazdı:
houseofholy yazdı: tebrik ederim söylenenleri çarpıtmakta üstünüze yok. iyi kardeşim siz nasıl biliyorsanız öyle yapın. ben ibadetimi evde yaparım, inancımı da kendime saklarım, ortada ben şundanım bundanım diye yırtınmam. zaten İslam en başta gösterişe karşıdır. sizin gibi insanları yargılayacak değilim, ben böyle düşünüyorum ve bana göre herşeyden önce sade, gösterişsiz bir hayat önemlidir.
Çarpıtma yok. Senin cümlenin bir yorumu var karşında. Kurduğun cümle yanlışsa lütfen beni suçlama. Eğer sen benim yorumumdaki gibi bir düşünce ile yazmamışsan, diyebilirsin ki "ben cümleyi yanlış kurmuşum, anlatmak istediğim buydu, kusura bakmayın" dersin. Kimse burada ne sana kurduğun cümle için ne bana da yaptığım yanlış yorum için "yuh" çekmez.

Kızmak yok, tartışmaya devam...

Atalarımız ne demiş "para ile imanın kimde olduğu belli olmaz..." Burada kimse kimsenin imanını, inancını da sorgulayamaz. Bu konuda yanındayım.
haklısın kızıp çekilerek bir yere varamayız.. yanlış bir cümle kurduğumu söylemişsin ama belki de yanlış anlayan sizsinizdir. gerçi yanlış anlaşıldığımı da sanmıyorum. çünkü yazında "Atalarımız ne demiş "para ile imanın kimde olduğu belli olmaz..." demişsin. benim yazımda da eleştirdiğin cümlenin önünde aynı atasözü vardı. demekki aynı şeyden bahsediyoruz. anlayan anladı ama yine de açıklama gereği hissettim "ibadet gizli yapılır sözünü".
bu sözden Allahın adını ağzınıza almayın, müslümanın demeyin, namazınızı gizlice kılın, besmele çekmeyin vb. gibi anlamlar çıkarılması çok ayıpladım. asıl olan Allah için yapılanların kişiyle Yaradan arasında olduğu için kimsenin bilmesinin gerekmediğidir. insanlara iyilik,yardım yapmak da bir çeşit ibadettir ama yapılan iyilikler sırf insanlar bilsin diye teşhir edilirse bir değeri kalmaz. yapılan ibadetler sadece yapan kişiyi ilgilendirir ve çevresindekiler bilmese de Allah katında değeri bilinir.
Çanakkalede toplu namaz kılınması,Atatürkün dua etmesi gibi resimleri koyup beni karşıt bir düşüncedeymişim gibi göstermeye çalışanlar eleştirdikleri şeyleri şimdi kendileri savunuyor. bugünlerde dinin siyasette kullanıldığını kendiniz söylemediniz mi? benim eleştirdiğimin de bu olduğunu nasıl anlamazsınız. birileri çıkıp din konusunda kendini yetkili sayıp insanları sen dindarsın sen gavursun diye ayırıyor. ben inancımı kendime sakladığımda onlardan daha mı az inançlı oluyorum. sonuç olarak ne namazını, duasını ortada yapanı ayıplarım ne de evde yapana sen daha az inançlısın derim. ama benim için önemli olan yaptıklarımın Allah katında bilinmesidir, kul görmüş bilmiş hiç kıymeti yok.
daha önce söyledim benim annem de başörtülü diye. hiçbir zaman anneme " anne modern ol, başını aç, dekolte giyin" demedim.. bir prezervatif ya da iç çamaşırı reklamı çıktığında ben de rahatsız oluyorum. bunları modernlikle eşdeğer tutmak imkansızdır hatta bunlar bozulmuşluğun işaretidir. bilmem neresi görünenleri sizden önce ayıplarım ama onları ayıplayıp bir yandan da ağzı açık izleyenleri de çok gördüm.
aslında din burada veya başka bir yerde tartışılmayacak kadar özel bir konu ve bu konuda lütfen eleştirilerinizde ölçülü olun. yorum yapılır, soru sorulur ama insanları yargılayamazsınız özellikle de din konusunda hem de bu konuda belki de sizden daha tutucu olanları. işinize gelenleri alıp çarptıramazsınız.
bir kere daha burda uyarıyorum eğer söylediğim bir cümle alınır ve bu şekilde çarpıtılırsa aynı davranışın kat kat fazlasını ben de sergilerim. insanların onurlarıyla oynadığınızın farkında değilsiniz. bir insana PKKlı, Atatürk ü kullanıyor veya İslam karşıtı gibi damgaları çok kolay vuruyorsunuz. bunlar basit ithamlar değildir ve hazmedilmesi çok zor. hayatımda en çok bağlı olduğum değerler üzerinde kimse böyle yorumlar yapamaz.
Kullanıcı avatarı
lonly
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen lonly »

başörtüsüne karşı değilim başörtüsünü kullananlara karşıyım
ibadeti kimin nerde yaptığıda beni ilgilendrmiyor...ibadeti yaparken ibadet yapmak için değil amaçlarına ulaşmak için bunu kullananlara kızıyorum...
sanırım burda herkes öle düşünüyor...Aslında hepimiz aynı şeylere kızıyoruz..
malayki_koma
Üye
Üye

Mesaj gönderen malayki_koma »

islamiyetin doğduğu yer arap memleketi herkesinde bildiği gibi. bu araplar saçlarına toz toprak temas edemesin die erkek kadın ayırt etmeden bu baş örtüsünü takarlar. yani demek istediğim şu ki baş örtüsünün dinle pek alakası yok bence baş örtüsü arap kültürünün bi parçası. biz neden bu kültürü dinle örtüştürme ihtiyacı duymuşuz bu da kendimize sormamız gereken bi soru bence....
Kendimi buz gibi çok sert zannederdim
Meger ne kolaymisim hemen eriyiverdim
Kullanıcı avatarı
lonly
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen lonly »

malayki_koma yazdı:islamiyetin doğduğu yer arap memleketi herkesinde bildiği gibi. bu araplar saçlarına toz toprak temas edemesin die erkek kadın ayırt etmeden bu baş örtüsünü takarlar. yani demek istediğim şu ki baş örtüsünün dinle pek alakası yok bence baş örtüsü arap kültürünün bi parçası. biz neden bu kültürü dinle örtüştürme ihtiyacı duymuşuz bu da kendimize sormamız gereken bi soru bence....
bence sen bu yorumu bidaha başka bi ortamda yapma...Kuran da yazılanlardan haberin yok mu senin??...Kadınlar kapanmak zorundadır...bu yazar... uyarsın yada uymasıın ama İslam bunu söler...Senin bu yorumun şok etti beni gerçkten
Kullanıcı avatarı
houseofholy
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

örtünmek konusunda bildiğim kadarıyla Kuran da şu şekilde bir ifade var: erkeği cezbetmemek için örtünün; ama vücudun tamamı mı yoksa sadece baş mı şeklinde bir açıklık olmadığını biliyorum. ama günümüzde bazılarının yaptığı gibi altına ne giyerseniz giyin (dar kotlar, kısa etekler, dar badiler, rengarenk elbiseler) yeter ki başınız kapalı olsun gibi bir ibare yok. sonuçta İslam mantık çerçevesinde hareket eder ve tüm yasaklar, emirler sebepleriyle açıklanır. ayrıca altın takılar gibi başkalarını cezbedecek aksesuarların da görünecek biçimde takılması yasaktır.
jonnathan
Moderatör
Moderatör
İletişim:

Mesaj gönderen jonnathan »

Eskiler bilir, dini tartışmalara sitede daha önce bolca yer verdik, birbirimizi kırmaktan öteye gidemedik. O yüzden herkesin inancı kendine diyerek başka konulara yönelmek en iyisi.
sleeping with the earth my dying bride
Kullanıcı avatarı
houseofholy
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

jonnathan yazdı:Eskiler bilir, dini tartışmalara sitede daha önce bolca yer verdik, birbirimizi kırmaktan öteye gidemedik. O yüzden herkesin inancı kendine diyerek başka konulara yönelmek en iyisi.
evet haklısın böyle hassas ve şahsi bir konuda yorum yapmamak en iyisi..
Kullanıcı avatarı
wolfali
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen wolfali »

Türk F-16 lar ırak sınırında keşif uçuşları yapmaya başladı.operasyon sinyalleri dünya'ya iyiden iyiye veriliyor artık.
Kullanıcı avatarı
Mehzk
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Mehzk »

Anlamadığım mesele,20 senedir bu tip saldırılar görülen bir ülkeyiz,neden saldırılardan sonra diğer saldırganlar(Farklı yerlere yapılacak saldırıların yapacak olanlar) yakalanıyor,neden daha önce daha sıkı tedbirler alamıyoruz,ve neden olası bomba tehditlerine karsı güvenlik güçlerinin sürekli bir teakkuz durumu yok...
Döv Onları,Filmlerdeki Gibi,Topumu Kestiler,Pestillerini Çıkart Onların...
Kullanıcı avatarı
houseofholy
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Abdullah Gül bugün Condolezza Rice cadısıyla görüşmüş ve ABD yi uyarmış terör konusunda harekete geçmeleri için. eminim Rice çok ciddiye almıştır. bu tür açıklamalar sadece zaman geçirme taktikleri. ayrıca başbakan kısa süre öne genelkurmay hükümete bağlı bir alt kurum dedi şimdi ise asker izin istesin operasyon yapmayı düşünebiliriz diyor. madem genelkurmay senin altında ve senden emir alıyor, harekete geçmek emir vermek için neyi bekliyorsun..
kısa süre önce öcalan beni zehirliyorlar, birşeyler yapın diye açıklama yapıyor, buna bağlı olarak asker, büyük şehirlerde saldırı olabilir diye rapor veriyor ama başımıza büyük bir olay gelmeden birşey yapılmıyor. gerçi gelse de yapılmıyor ama tek yapılan hemen ABD nin fikirlerini almak..
Kullanıcı avatarı
wolfali
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen wolfali »

Mehzk yazdı:Anlamadığım mesele,20 senedir bu tip saldırılar görülen bir ülkeyiz,neden saldırılardan sonra diğer saldırganlar(Farklı yerlere yapılacak saldırıların yapacak olanlar) yakalanıyor,neden daha önce daha sıkı tedbirler alamıyoruz,ve neden olası bomba tehditlerine karsı güvenlik güçlerinin sürekli bir teakkuz durumu yok...
istihbarat teröristleri çok uzun süreler izliyor.kuryesini,bombacısını,vericisini..bunların hepsi aylar süren takipler sonunda yakalanıyor.
bir yerde patladığı zaman ise eş zamanlı baskınlarla tüm izlenen adresler gözaltına alınıyor..
senin dediğin gibi tespit edildiği an tek tek alınırsa daha çok riske girmiş olur emniyet.
Kullanıcı avatarı
Mehzk
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen Mehzk »

wolfali yazdı:
Mehzk yazdı:Anlamadığım mesele,20 senedir bu tip saldırılar görülen bir ülkeyiz,neden saldırılardan sonra diğer saldırganlar(Farklı yerlere yapılacak saldırıların yapacak olanlar) yakalanıyor,neden daha önce daha sıkı tedbirler alamıyoruz,ve neden olası bomba tehditlerine karsı güvenlik güçlerinin sürekli bir teakkuz durumu yok...
istihbarat teröristleri çok uzun süreler izliyor.kuryesini,bombacısını,vericisini..bunların hepsi aylar süren takipler sonunda yakalanıyor.
bir yerde patladığı zaman ise eş zamanlı baskınlarla tüm izlenen adresler gözaltına alınıyor..
senin dediğin gibi tespit edildiği an tek tek alınırsa daha çok riske girmiş olur emniyet.
Ama sonuçta patlıyor,demek oluyorki başarısız veya yetersiz bir yöntem kullanılıyor...
Döv Onları,Filmlerdeki Gibi,Topumu Kestiler,Pestillerini Çıkart Onların...
Kullanıcı avatarı
demakrotive
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen demakrotive »

houseofholy yazdı:Abdullah Gül bugün Condolezza Rice cadısıyla görüşmüş ve ABD yi uyarmış terör konusunda harekete geçmeleri için. eminim Rice çok ciddiye almıştır. bu tür açıklamalar sadece zaman geçirme taktikleri. ayrıca başbakan kısa süre öne genelkurmay hükümete bağlı bir alt kurum dedi şimdi ise asker izin istesin operasyon yapmayı düşünebiliriz diyor. madem genelkurmay senin altında ve senden emir alıyor, harekete geçmek emir vermek için neyi bekliyorsun..
kısa süre önce öcalan beni zehirliyorlar, birşeyler yapın diye açıklama yapıyor, buna bağlı olarak asker, büyük şehirlerde saldırı olabilir diye rapor veriyor ama başımıza büyük bir olay gelmeden birşey yapılmıyor. gerçi gelse de yapılmıyor ama tek yapılan hemen ABD nin fikirlerini almak..
abdullah gül bunun yanında askerden bir talep gelmediğini de sözlerine eklemiş...
12 nisanda Yaşar Büyükanıt duvarlara konuşmuş olacak..
bunun yanında Türkiye'nin başbakanı Sarkozy'ye "medya üzerinden haberleşmeyelim" derken Genelkurmay Başkanlığı ile medya üzerinden iletişim kurmakta hiçbir sakınca görmüyor..
daha geçen güne kadar "asker bana bağlı" demekten bile çekinmeyen başbakan bugün "asker isterse elbette destekleriz" diyor..
öyleyse asker ne diyecek ki hükümete ?
"ben operasyon yapıcam git parlamentodan onay çıkar" mı?
hani asker hükümete karşı sorumluydu??
bu ne biçim kendine güvensizlik,bu nasıl sorumluluktan kaçmaktır?
ABD'ye AB'ye Talabani'ye Barzani'ye kapalı kapılar ardında bir sürü söz veren RTE ne yapacağını bilemiyor artık..
geçenlerde Deniz Baykal'ın da dediği gibi :
"Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nı kontrolunu bu kadar kaybetmiş halde görmek çok acı..."
şıp şıp şıp şıp şıp şıp... (damlaya,damlaya damlaya damlaya damlaya..) okyanus oldum dum dum dum dum dum tak dum ta tak..
Kullanıcı avatarı
demakrotive
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen demakrotive »

lonly yazdı:
malayki_koma yazdı:islamiyetin doğduğu yer arap memleketi herkesinde bildiği gibi. bu araplar saçlarına toz toprak temas edemesin die erkek kadın ayırt etmeden bu baş örtüsünü takarlar. yani demek istediğim şu ki baş örtüsünün dinle pek alakası yok bence baş örtüsü arap kültürünün bi parçası. biz neden bu kültürü dinle örtüştürme ihtiyacı duymuşuz bu da kendimize sormamız gereken bi soru bence....
bence sen bu yorumu bidaha başka bi ortamda yapma...Kuran da yazılanlardan haberin yok mu senin??...Kadınlar kapanmak zorundadır...bu yazar... uyarsın yada uymasıın ama İslam bunu söler...Senin bu yorumun şok etti beni gerçkten
arabistan'da -benim de bildiğim kadarıyla- çöl iklimi egemen olduğundan insanlar başörtüsünü kirlenmemek,saçlarına toz,kum kaçmaması için kullanıyorlardı..-ve yine bildiğim kadarı ile- Kur'an da "kadınlar kapanmak zorundadır" gibi bir ibare de geçmiyor.. "kadın kapanmak zorundadır" demek çok eğilip bükülebilir bir yargı..herkesin inancı kendine fakat ben başı kapalı olanlar inançlı açık olanlar inançsız yada eksik inançlıdır gibi bir önermeyi saçma bir yaklaşım olarak görüyorum...
ya da..
"kadın kapanmak zorundadır" fakat "erkek çıplak gezebilir" midir ??
Kur'an da kapatılması gereken yerler erkek için de kadın için de belirtilmiştir..
fakat belirttiğim gibi "siyasallaşmadığı" sürece herkesin inancı şahsi ve de muhteremdir..
şıp şıp şıp şıp şıp şıp... (damlaya,damlaya damlaya damlaya damlaya..) okyanus oldum dum dum dum dum dum tak dum ta tak..
Kullanıcı avatarı
lonly
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen lonly »

demakrotive yazdı:
lonly yazdı:
arabistan'da -benim de bildiğim kadarıyla- çöl iklimi egemen olduğundan insanlar başörtüsünü kirlenmemek,saçlarına toz,kum kaçmaması için kullanıyorlardı..-ve yine bildiğim kadarı ile- Kur'an da "kadınlar kapanmak zorundadır" gibi bir ibare de geçmiyor.. "kadın kapanmak zorundadır" demek çok eğilip bükülebilir bir yargı..herkesin inancı kendine fakat ben başı kapalı olanlar inançlı açık olanlar inançsız yada eksik inançlıdır gibi bir önermeyi saçma bir yaklaşım olarak görüyorum...
ya da..
"kadın kapanmak zorundadır" fakat "erkek çıplak gezebilir" midir ??
Kur'an da kapatılması gereken yerler erkek için de kadın için de belirtilmiştir..
fakat belirttiğim gibi "siyasallaşmadığı" sürece herkesin inancı şahsi ve de muhteremdir..
Kuran da Nisa suresinde kapanma ile ilgili ibareler var...yalnız seni yazdığın gibi tırnak içerisinde zorunludur kapanın ibaresi yok...benim öle yazmam bir sureyi direk aktarmam deildi..bildiğim bişey olduğu için öle yazdım..tabi nası olurda erkekler çıplakmı gezsine getirdin işi anlamadım...seninde dediğin gibi erkekler içinde kurallar konmuştur..özellikle buyun ve göğüs bölgesi için sölenilmiş şeyler var...baş örtüsü konusu pek çok din alimi tarafından kabul edilir...aslında houseofholy nin dedği gibi kadının cezbedici olan şeyleri göstermesi yasak...