Karga yazdı:houseofholy yazdı:
tebrik ederim söylenenleri çarpıtmakta üstünüze yok. iyi kardeşim siz nasıl biliyorsanız öyle yapın. ben ibadetimi evde yaparım, inancımı da kendime saklarım, ortada ben şundanım bundanım diye yırtınmam. zaten İslam en başta gösterişe karşıdır. sizin gibi insanları yargılayacak değilim, ben böyle düşünüyorum ve bana göre herşeyden önce sade, gösterişsiz bir hayat önemlidir.
nüfus cüzdanında da İslam yazmış yazmamış çok da önemli değil benim için. ben adamın içine bakarım kafa kağıdına değil. böyle yaptıkça din üzerinden politika daha çok olacaktır.
son bir söz de şu ortada her yeri açık gezenlere. hiçbir zaman o tür insanları onaylamadım ve modernliğin açıklıkla eşdeğer tutulduğu bir anlayışın da içine tüküreyim.ama sizler herkesi aynı kefeye koymaya, sabit fikirlerle insanları yargılamaya, eleştirmeye, peşin hükümler vermeye ve sınıflandırmaya bayılıyorsunuz.
bu şekilde herşeyin çarpıtıldığı bir siteye bir daha tek kelime yazmam zaten.
Çarpıtma yok. Senin cümlenin bir yorumu var karşında. Kurduğun cümle yanlışsa lütfen beni suçlama. Eğer sen benim yorumumdaki gibi bir düşünce ile yazmamışsan, diyebilirsin ki "ben cümleyi yanlış kurmuşum, anlatmak istediğim buydu, kusura bakmayın" dersin. Kimse burada ne sana kurduğun cümle için ne bana da yaptığım yanlış yorum için "yuh" çekmez.
Kızmak yok, tartışmaya devam...
Atalarımız ne demiş "para ile imanın kimde olduğu belli olmaz..." Burada kimse kimsenin imanını, inancını da sorgulayamaz. Bu konuda yanındayım.
haklısın kızıp çekilerek bir yere varamayız.. yanlış bir cümle kurduğumu söylemişsin ama belki de yanlış anlayan sizsinizdir. gerçi yanlış anlaşıldığımı da sanmıyorum. çünkü yazında "Atalarımız ne demiş "para ile imanın kimde olduğu belli olmaz..." demişsin. benim yazımda da eleştirdiğin cümlenin önünde aynı atasözü vardı. demekki aynı şeyden bahsediyoruz. anlayan anladı ama yine de açıklama gereği hissettim "ibadet gizli yapılır sözünü".
bu sözden Allahın adını ağzınıza almayın, müslümanın demeyin, namazınızı gizlice kılın, besmele çekmeyin vb. gibi anlamlar çıkarılması çok ayıpladım. asıl olan Allah için yapılanların kişiyle Yaradan arasında olduğu için kimsenin bilmesinin gerekmediğidir. insanlara iyilik,yardım yapmak da bir çeşit ibadettir ama yapılan iyilikler sırf insanlar bilsin diye teşhir edilirse bir değeri kalmaz. yapılan ibadetler sadece yapan kişiyi ilgilendirir ve çevresindekiler bilmese de Allah katında değeri bilinir.
Çanakkalede toplu namaz kılınması,Atatürkün dua etmesi gibi resimleri koyup beni karşıt bir düşüncedeymişim gibi göstermeye çalışanlar eleştirdikleri şeyleri şimdi kendileri savunuyor. bugünlerde dinin siyasette kullanıldığını kendiniz söylemediniz mi? benim eleştirdiğimin de bu olduğunu nasıl anlamazsınız. birileri çıkıp din konusunda kendini yetkili sayıp insanları sen dindarsın sen gavursun diye ayırıyor. ben inancımı kendime sakladığımda onlardan daha mı az inançlı oluyorum. sonuç olarak ne namazını, duasını ortada yapanı ayıplarım ne de evde yapana sen daha az inançlısın derim. ama benim için önemli olan yaptıklarımın Allah katında bilinmesidir, kul görmüş bilmiş hiç kıymeti yok.
daha önce söyledim benim annem de başörtülü diye. hiçbir zaman anneme " anne modern ol, başını aç, dekolte giyin" demedim.. bir prezervatif ya da iç çamaşırı reklamı çıktığında ben de rahatsız oluyorum. bunları modernlikle eşdeğer tutmak imkansızdır hatta bunlar bozulmuşluğun işaretidir. bilmem neresi görünenleri sizden önce ayıplarım ama onları ayıplayıp bir yandan da ağzı açık izleyenleri de çok gördüm.
aslında din burada veya başka bir yerde tartışılmayacak kadar özel bir konu ve bu konuda lütfen eleştirilerinizde ölçülü olun. yorum yapılır, soru sorulur ama insanları yargılayamazsınız özellikle de din konusunda hem de bu konuda belki de sizden daha tutucu olanları. işinize gelenleri alıp çarptıramazsınız.
bir kere daha burda uyarıyorum eğer söylediğim bir cümle alınır ve bu şekilde çarpıtılırsa aynı davranışın kat kat fazlasını ben de sergilerim. insanların onurlarıyla oynadığınızın farkında değilsiniz. bir insana PKKlı, Atatürk ü kullanıyor veya İslam karşıtı gibi damgaları çok kolay vuruyorsunuz. bunlar basit ithamlar değildir ve hazmedilmesi çok zor. hayatımda en çok bağlı olduğum değerler üzerinde kimse böyle yorumlar yapamaz.
herşey onun içinde, o herşeyin dışında..