AC-DC

Yabancı Müzik Grupları
Kullanıcı avatarı
krronik
Üye
Üye

AC-DC

Mesaj gönderen krronik »

duyduðum ama yeni *keþfettiðim* gerçekten süper bir grup.
avustralyadan.BABA gruplar kategorisine girmesi gereken gruplardandýr.
gitaristleri angus çok deli manyak kiþiliktir.zamanýnda metallica bunlarýn alt grubu olmuþtur(1991).tnt,highway to hell,we salute you :tamam
:::cause i'm tnt...i'm dynamite:::
Kullanıcı avatarı
fullmetalal
Üye
Üye

Mesaj gönderen fullmetalal »

yafs efet bende duydum
hatta bi kaç þarkýsýný da dinnedim (www.acdcrocks.com)
güsel bence :-D
Kullanıcı avatarı
Death32
Üye
Üye

Mesaj gönderen Death32 »

duydum ama nedense pek fazla dinlemem saðlam gruptur babalar tür konusunda hard rock die biliorum öle olmasý lazým :014
Kullanıcı avatarı
krronik
Üye
Üye

Mesaj gönderen krronik »

rock'n roll diyelim.öyle olsun. :022
Kullanıcı avatarı
nightmare_8
Üye
Üye

Mesaj gönderen nightmare_8 »

bende duydum dinledim hosmus..
Kullanıcı avatarı
bluessy
Üye
Üye

Mesaj gönderen bluessy »

severim kendilerini...çok yakından takip etmiyorum ama yine de bazen AC/DC zamanım tutar oturur bayağı dinlerim =)
SamotH
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SamotH »

krronik yazdı:rock'n roll diyelim.öyle olsun. :022
rock'n roll...elvis presley e nerden benziyor tarzları? rock ile rock'n roll aynı şey değildir karıştırmayalım arkadaşlar...
ben bir hıyarım,her deliğe uyarım.
Kullanıcı avatarı
krronik
Üye
Üye

Mesaj gönderen krronik »

karýþtýrmayalým arkadaþlar :lol elvis e benzemeleri mi gerekir yaw. :(
sadece o mu yapýo r and r u
Kullanıcı avatarı
in_ven
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen in_ven »

1973 yılında Avustralya’da kurulan grup ağırlıklı olarak boogie tarzı üzerinde yoğunlaştı, fakat daha sonra sıkılıp rock’n’roll ve hardrock unsurlarını müziğine kattı.

Aslında İngiliz kökenli bir çıkış olan N.W.O.B.H.M'in önderlerinden AC/DC, İskoçya doğumlu ama ufak yaşlarında Avusturalya'ya göç etmiş iki kardeş Angus ve Malcolm Young tarafından kurulmuştur. Sonra efsanevi vokalistleri Bon Scott ile tanışıp tam manası ile harekete geçmişlerdir.1974-1980 yılları arasında 9 albüm çıkaran AC/DC özellikle 1974 T.N.T, 1976 High Voltage, 1979 Highway To Hell albümleri ile tarihe geçmişler, 1980 yılında vokalistleri Bon Scott'un trajik ölümünden sonra Brian Johnson ile yoluna devam eden grup günümüze kadar 22 albüm çıkarmıştır..

Vokalist Bon Scott’ın kirli ve umursamaz tavırlı sesi, Angus Young’ın okul üniformaları ve şahsına münasır partisyonları ile AC/DC dünyaca ünlü bir hard rock grubu olmayı başardı. 1980 yılında ölen vokalistleri Bon Scott’ın anısına çıkardıkları “Black In Black” isimli albüm ile tüm zamanların en iyi rock klasiklerine imza attılar.

Grubun fanatikleri arasında “Powerage” albümünün her zaman farklı bir yeri vardır..

AC/DC en büyük çıkışını malesef MTV kuşağıyla yakaladı. MTV’nin ünlü karakterleri Beavis & Bathead’in üzerinde her zaman birer adet Metallica ve AC/DC t-shirt’ü bulunurdu.

paylaşmak istedim :010
The burden is mine... alone
A_SeX_PisToL
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen A_SeX_PisToL »

ac/dc rockn roll yapıyo evet
anlamadım elvis ne alaka :P
bende çok severim paso dinlerim yanii
bu arada bi dip not ilk solistleri kendi kusmuğunda boğulup ölmüş
:013
Kullanıcı avatarı
SoPoR_AeTeRNuS
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SoPoR_AeTeRNuS »

Oha demekten alý koyamadým kendimi bunlarý duyduðum ilk zamanlarda.

Varan 1: Bu þahsiyetler Londra'da bir konser veriyorlar 4.000 kiþilik ve konserin biletleri tam tamýna 4 dakika içerisinde satýlýyor buda saniyede ortalama 17 bilet anlamýna geliyor ve bir dünya rekoruna imza atýyorlar.

Varan 2: Ýngilterenin yine baþka bir kentinde konser vericek olan bu elemanlar biletlerin yüklüce bir kýsmýný internetden satýþa sunuyorlar satýþ saat 09:00'da baþlýyor ve 09:01'de internetdeki bütün biletler satýlýyor. Bir enceki rekorlarýný egale edimiyorlar çünkü bilet sayýsý 4.000'den az ama bu seferde internet üzerinden en kýsa sürede satýlan bilet rekorunu kýrýyorlar.

Varan 3: AC/DC fanlarýnýn bileceði gibi grubun en çok satan albumu olan ''Black In Black'' 19.000.000 (Ondokuz milyon ) adet satarak ''Bütün zamanlarýn en çok satan metal albümü'' ünvanýný kazandý.

Varan 4: 1979 yýlýnda çýktýklarý turnede bir yýlda tam 250 konser veren bir grup kendileri ayný zamanda .

Varan 5: Grubun efsane gitaristi Angus Young tek eliyle akortlarýn biraz altýndan gitar çalarak ayný anda yan yan tek ayak üstünde gitmeyi baþara bilen tek gitaristir . Thunderstrack videosunu indirerek bunun nasýl yapýldýðýna bizzat þahit olabilirsiniz.

Varan 6: BÜTÜN BU ÜSTDE YAZANLARDAN ZÝYADE EN ÖNEMLÝ ETKENLERDEN BÝRÝSÝDE TARÝHDE YAPILABÝLÝCEK EN GAZ PARÇALARI YAPMALARI VE BUUN 73 YILINDAN 95'E KADAR HÝÇ ÝSTÝSNASIZ YAPMALARI.

BU RESÝMDE ALT GRUPLARIN KÝMLER OLDUÐUNA BAKARSANIZ AC/DC'NÝNDE NASIL BÝR GRUP OLDUÐUNU ANLAYABÝLÝRSÝNÝZ .

Resim
SamotH
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SamotH »

güzel arkadaşlar,rock n roll değil tarzları...NWOBHM akımına katılan başka bir gruptur bu...rock n roll çok daha farklı,rock blues dan doğan bir tarzdır zaten,ama zamanla blues dan kopup kendi kimliğine bürünmüştür,ama rock n roll hala blues a bağlıdır bunu anlatmaya çalışıyorum sizlere...AC DC de de gitar ritmleri dışında blues denebilecek bir esinti yok...
ben bir hıyarım,her deliğe uyarım.
Kullanıcı avatarı
krronik
Üye
Üye

Mesaj gönderen krronik »

http://www.acdcrocks.com/ adresinde bi kaç þarkýsýný dinleyip,güzel ekr.koruyucularýna sahip olabileceðiniz ROCK grubu. :tease
A_SeX_PisToL
Müdavim Üye
Müdavim Üye

SamotH yazdı:güzel arkadaşlar,rock n roll değil tarzları...NWOBHM akımına katılan başka bir gruptur bu...rock n roll çok daha farklı,rock blues dan doğan bir tarzdır zaten,ama zamanla blues dan kopup kendi kimliğine bürünmüştür,ama rock n roll hala blues a bağlıdır bunu anlatmaya çalışıyorum sizlere...AC DC de de gitar ritmleri dışında blues denebilecek bir esinti yok...
alla allaa yaa soloları blues gamlarından atmıyolar mı??
A_SeX_PisToL
Müdavim Üye
Müdavim Üye

şey bide o hareketi yani zıplama hareketini tek yapabilen o adam değil yaa
chuck berry böyle elinde baya iri bi gitarla zaten vücudu da baya bi iri tek ayak üzerinde sekebiliyo acayip bi adam
Kullanıcı avatarı
SoPoR_AeTeRNuS
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SoPoR_AeTeRNuS »

A_SeX_PisToL yazdı:þey bide o hareketi yani zýplama hareketini tek yapabilen o adam deðil yaa
chuck berry böyle elinde baya iri bi gitarla zaten vücudu da baya bi iri tek ayak üzerinde sekebiliyo acayip bi adam
Onun videosunuda izledim ama dikkat edersen o tek elle çalmýyor. Angus tek eliyle çalýyor birde senin avatarýndada görüldüðü üzeri tek marifeti zýplamakda deðil :).
Kullanıcı avatarı
deathster
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen deathster »

canımın her sıkıldığı anda neşelenmeye ihtiyacım olduğunda ac/dc ye koşarım ve ballbreaker albümü imdadıma yetişir tabi high voltage albümünüde es geçmemek lazım onunda yeri bambaşkadır bende
Thousand of cars and a million guitars, Screaming with power in the air, Weve found the place where the decibels race, This army of rock will be there

http://www.myspace.com/firewind DİNLE!!!
Kullanıcı avatarı
si_keremcem
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen si_keremcem »

Resim

http://www.acdccentral.com/ ilgileniyosanız eller havaya o zaman bakın bakalım.
ben at siqtim kavun siqtim milangaza incir diktim çöp tenekesinde doğdum armut yedim cırcır oldum senden başka benden başka ondan başka bundan başka şundan başka biri oldum
Kullanıcı avatarı
kurukafa
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen kurukafa »

Black Sabbath, Motorhead, Deep Purple ile beraber AC/DC en baba gruplardandır bana göre. Özellikle de "Highway to Hell" dinlerken bisikletle uçurumdan aşağı uçup hastanelik olduğum günü unutamam. Harikaydı... :016 (Valla)
Kullanıcı avatarı
si_keremcem
Üye
Üye
İletişim:

kurukafa yazdı:Black Sabbath, Motorhead, Deep Purple ile beraber AC/DC en baba gruplardandır bana göre. Özellikle de "Highway to Hell" dinlerken bisikletle uçurumdan aşağı uçup hastanelik olduğum günü unutamam. Harikaydı... :016 (Valla)
ciddi misin yaw.ama o şarkı da tam uçmalık bi şarkıdır hani...süperdir.
::::::::::::::::
angus young kız kardeşinin teklifiyle sahneye okul kıyafetleriyle çıkmaya başlar.daha sonra da üstünden çıkaramaz.gerçekten de adını rock tarihine koca koca harflerle yazdırmıştır(kendisi ufak tefek bişey olmasına rağmen).harbi gitaristtir kendisi.
ben at siqtim kavun siqtim milangaza incir diktim çöp tenekesinde doğdum armut yedim cırcır oldum senden başka benden başka ondan başka bundan başka şundan başka biri oldum
Kullanıcı avatarı
balgam
Müdavim Üye
Müdavim Üye

Mesaj gönderen balgam »

kesinlikle çok hoş bi grup dinlemeye geç kaldım ama bennn
"Angelo rotto//psykhe"::Ho affrontato quando lo avete lasciato...
Kullanıcı avatarı
Lovalace
Müdavim Üye
Müdavim Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Lovalace »

heheh MetaL ile uçuosun helal olsun :)
† ßaris bili©i †
Kullanıcı avatarı
kurukafa
Üye
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen kurukafa »

dimebagdarrell yazdı:
kurukafa yazdı:Black Sabbath, Motorhead, Deep Purple ile beraber AC/DC en baba gruplardandır bana göre. Özellikle de "Highway to Hell" dinlerken bisikletle uçurumdan aşağı uçup hastanelik olduğum günü unutamam. Harikaydı... :016 (Valla)
ciddi misin yaw.ama o şarkı da tam uçmalık bi şarkıdır hani...süperdir.
Kesinlikle ciddiyim. Kolumdaki iz hala duruyor...
"Üzerimize kılıç çekilmedikçe, ülkemize saldırılmadıkça, milletimiz cefa çekmedikçe, bizden kimseye zarar gelmez."
Kullanıcı avatarı
si_keremcem
Üye
Üye
İletişim:

let there be rock :!: :!: :!: aman yarabbimmmm 8)